Παρουσίαση βιβλίου του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου

Ο Όμιλος για την Unesco για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό φιλοξενούν αύριο Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Unesco Βασ. Γεωργίου 2-4 (1ος όροφος) στο Μαρούσι τον συγγραφέα-ποιητή Αλέξανδρο Δαμουλιάνο στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου “Όσα αστέρια δεν φοβήθηκαν το ξημέρωμα” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών:

Θανάσης Νιάρχος, ποιητής-συγγραφέας – Γιάννης Πανταζόπουλος, δημοσιογράφος – Κάρμεν Ρουγγέρη, ηθοποιός-σκηνοθέτης – Θοδωρής Ρουσόπουλος, π.υπουργός-καθηγητής στο ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου – Αλέξης Σταμάτης, συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Αριέττα Μουτούση – Θωμάς Χαβιανίδης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κυρίες: Ιωάννα Παπανικολάου-Πουσπουρίκα, Πρόεδρος για την Unesco για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό – Κάκια Ξύδη, συγγραφέας-εκδότρια Πνοής – Μαριολένη Νεοφύτου, Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά – Αγγελίνα Παπαθανασίου, αρθρογράφος από τους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών.

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά στηρίζει το έργο του νεαρού συμπατριώτη μας και σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση  την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Unesco Βασ. Γεωργίου 2-4 (1ος όροφος) στο Μαρούσι.

n Ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Το 2007, στο πρώτο διεθνές φεστιβάλ Αθηνών, EMOTION PICTURES: Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία, προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία με τίτλο “Θεός στον ορίζοντα”, δικού του σεναρίου και σκηνοθεσίας Λένας Βουδούρη, που ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σπουδές: Ε.Κ.Π.Α Τμήμα Φιλολογίας 2012

Εργογραφία:

Ποίηση

– “Θεός στον ορίζοντα” εκδ. Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης 2007/ “Μεταξύ δεύτερης και τρίτης σταύρωσης” εκδ. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 2009/ “62 χαϊκού για τον κανένα” εκδ. myedition.gr 2011/ “Για τα Μάτια του ωραίου Αδοκίμαστου” εκδ. myedition.gr 2012/ “Η Οδύσσεια μιας λησμονιάς” εκδ. myedition.gr 2013

Τις παραπάνω ποιητικές συλλογές έχουν προλογίσει, στις αντίσοιχες παρουσιάσεις, μεταξύ άλλων, ο Ευριπίδης Γαραντούδης, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Θανάσης Νιάρχος, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Γιάννης Σμαραγδής και ο Βαγγέλης Χρόνης.

Παιδικό

– “Μις παραμυθούλα μια φορά κι έναν καιρό…” εκδ. Οσελότος 2015

Μελοποιήσεις στα πλαίσια εκδηλώσεων:

Το 2008 σε παρουσίαση βιβλίου του, ο Χρήστος Θεοδώρου μελοποίησε ένα ποίημά του, το οποίο ερμήνευσε η Βικτώρια Ταγκούλη.

Το 2012 σε παρουσίαση βιβλίου του, ο Γιάννης Ζουγανέλης μελοποίησε ένα ποίημά του, το οποίο και ερμήνευσε.

Το 2013 σε φιλανθρωπική εκδήλωση, ο Νίκος Ζούδιαρης έντυσε μουσικά ένα ποίημά του και το παρουσίασε, με τη συνοδεία πνευστών και έγχορδων οργάνων υπό Αλκίνοου Ιωαννίδη και Απόστολου Ρίζου.

Κριτικές:

Μάρα Ψάλτη Μεταπτ. φοιτήτρια Ε.Κ.Π.Α “Ένα σύγχρονο Μονόγραμμα;” περιοδ. “Ποιητική” τχ. 12 (φθινόπωρο-χειμώνας 2013).

Συμμετοχή σε:

{Συνέδρια}

– Διεθνές συνέδριο ΤΕDEX ATHENS 2010

{Ανθολογίες}

– Τα ποιήματα του 2009 εκδ. Κοινωνία των δεκάτων 2010

– 30 έως 30 εκδ. Κοινωνία των δεκάτων 2010

– Ποιητικό Ημερολόγιο του 2014 εκδ. Ιωλκός 2014

{Λογοτεχν. Περιοδικά}

– Εξώπολις τχ. 22 (Δεκέμβρης 2008)

– Κουκούτσι τχ. 3 (χειμώνας 2011)

– Μύρτιλο τχ. 6 (χειμώνας 2015)

{Συλλογικά έργα}

– Λογοτεχνικό λεύκωμα που συνόδευε την έκθεση φωτογραφίας “Μεταμορφώσεις: Ματιές στο κύτταρο της ύπαρξης” της μοριακής βιολόγου Μίνας Γκούτ