Παρουσίαση του βιβλίου «Μέρες Οργής-Dies Irae… Dies Illa» του Αγγελο-διονύση Δεμπόνου

Ο συγγραφέας Αγγελο-Διονύσης Δεμπόνος

Από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Κεφαλονιάς-Ιθάκης ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην παρουσίαση της δίγλωσσης έκδοσης (Ελληνικά και Ιταλικά) του βιβλίου του Αγγελο-διονύση Δεμπόνου «ΜΕΡΕΣ ΟΡΓΗΣ-DIES IRAE.. DIES ILLA» (ιστορικό αφήγημα από την περίοδο της ιταλογερμανικής κατοχής στην Κεφαλονιά).

Μετά από την απόφαση του συγγραφέα να μας το εμπιστευτεί, το κείμενο ανέλαβε να εκδώσει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κεφαλονιάς-Ιθάκης σε επιμέλεια των φιλολόγων και μελών του Συνδέσμου Πέτρου Πετράτου για το ελληνικό κείμενο και Αννας Μινέτου για το ιταλικό.

Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 18.30 στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί συνοπτικά το συνολικό συγγραφικό έργο του Αγγελο-Διονύση Δεμπόνου και θα τιμηθεί ο συγγραφέας από το Δ.Σ. του Συνδέμου.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς θα ακολουθήσει μία πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση της φιλολόγου κ. Νίκης Λάσκαρη για το συνολικό έργο του Α. Δεμπόνου, που θα πλαισιώνεται από προβολή των εξωφύλλων των έργων του συγγραφέα,την οποία έχει επιμεληθεί ο εκπαιδευτικός κ. Ηλίας Τουμασάτος.

Στη συνέχεια η φιλόλογος κ. Νίκη Μαζαράκη θα κάνει μία σύντομη εισήγηση με θέμα «Η αξιοποίηση του έργου του Α. Δεμπόνου στην εκπαιδευτική πράξη», αναλύοντας με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει η καλύτερη αξιοποίηση του συγγραφικού πλούτου του Α. Δεμπόνου από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Τέλος, ο πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών κ. Γεράσιμος Μπάλλας θα μας παρουσιάσει το βιβλίο με την εισήγησή του με τον εύγλωττο τίτλο «Requiem για την ιταλογερμανική σύρραξη. Ενα παρανοϊκό έγκλημα στην Κεφαλονιά».

Από το Διοικητικό

Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Ζαβιτσιάνος

Η αφίσα για την παρουσίαση του βιβλίου.