Παρ’ ολίγον σύρραξις! …Εκαμαν σηκωτό τον πρόεδρο των Kαθηγητών στο «Φαραώ»…

Παρ’ ολίγον να γίνει θερμό επεισόδιο χθες το πρωϊ κατά τα εγκαίνια του «Φαραώ», όταν ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κώστας Γκούσης, έδωσε εντολή σε αστυνομικά όργανα να απομακρύνουν από την εκδήλωση τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ Διονύσης Γεωργόπουλο απαγορεύοντάς του να πάρει το λόγο στο βήμα των χαιρετισμών.
O Γεωργόπουλος, και ενώ άνδρες της Αστυνομίας προσπαθούσαν να τον μεταφέρουν εκτός προαυλίου, αντιστεκόμενος, κατηγόρησε ευθέως τον Γκούση για την εντολή απομάκρυνσής του, και ότι εκτελούσε εντολές του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, διακόπτοντας την εκδήλωση.
O Γεωργόπουλος ενημέρωσε ότι είχε επίσημη πρόσκληση να παρεβρεθεί στις εκδηλώσεις ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ και να μιλήσει.
Ψυχραιμότεροι, ο περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο σχολικός σύμβουλος Γιώργος Αλεξανδράτος και ο αστυνομικός διευθυντής Μιλτιάδης Μαχαιρίτσας, παρενέβησαν, αποτρέποντας την απομάκρυνση του Γεωργόπουλου.
O περιφερειάρχης, μιλώντας προς κάθε κατεύθυνση, και στόχο να μην δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση και αμαυρώσει τις εκδηλώσεις. Είπε ότι «εγώ είμαι υπεύθυνος για το πρόγραμμα και εγώ κανονίζω ποιος θα μιλήσει», επιτρέποντας στον Γεωργόπουλο να ανέβει στο βήμα, και …«αδειάζοντας» τον Γκούση!
n Χθες το πρωϊ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας κατά τα εγκαίνια του Νέου Σχολικού Συγκροτήματος στο Φαραώ και λίγο μετά την είσοδό του στον προαύλιο χώρο του Συγκροτήματος, μόλις είδε την Ελένη Χιόνη, την διαχειρίστρια του kefalonianpress.gr κατευθύνθηκε προς το μέρος της.
O Κεφαλονίτης υφυπουργός, έσπευσε να αγκαλιάσει θερμά και να φιλήσει την Ελένη, και σε σχόλιο παρευρισκόμενου «μόνο την Ελένη βλέπετε κύριε υπουργέ;», απάντησε με στόμφο: «Την Ελένη την ξέρω καλά και της έχω ιδιαίτερη αδυναμία», αφήνοντας …σύξυλους τους παρευρισκόμενους!

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b1-1 %cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b1-18