Πατρίδα μου ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ χωριό μου τα Μαντζαβινάτα

Βάσος Λιβιεράτος
Το νέο βιβλίο του Βάσου Λιβιεράτου με εξώφυλλο την οικία των Λιβιεράτων στα Μαντζαβινάτα

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο βιβλίο του Παλλικισιάνου μάχιμου αγρότη και συγγραφέα Βάσου Λιβιεράτου «Πατρίδα μου Κεφαλονιά χωριό μου τα Μαντζαβινάτα».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιλαμβάνει Ιστορίες, Ποιήματα και αναφορές σε προσωπικότητες.

Για τον συγγραφέα γράφει στο βιβλίο ο Διονύσης Γ. Λιβιεράτος:

Ο Βασίλειος Λιβιεράτος γεννήθηκε το 1937 στα Μαντζαβινάτα Κεφαλονιάς όπου εξακολουθεί να κατοικεί. Πρωτότοκος γιός πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας. Από την ηλικία των εννέα ετών αναγκάσθηκε να ασκήσει το επάγγελμα του αγρότη λόγω οικονομικών αναγκών, στη μεταπολεμική περίοδο της δεκαετίας το ‘40.

Από τότε μέχρι και σήμερα παραμένει μάχιμος αγρότης. Η αγροτική ζωή του και η αίσθηση της ελευθερίας της υπαίθρου, διαμόρφωσαν το χαρακτήρα του.

Διακρίνεται για την απλότητά του, την πραότητα, την εντιμότητα, την ανιδιοτέλεια, την πίστη του στις ηθικές αξίες και τη βαθειά του αίσθηση του αστείου. Είναι αυθόρμητος καθώς επίσης καλόκαρδος και φιλικός.

Ο Βάσος όπως τον αποκαλούμε στην οικογένεια, εκτός από ποιήματα γράφει και ιστορίες, όπου εκεί εκφράζει με έντονο τρόπο τα συναισθήματα και τις αγωνίες που απασχολούν τον άνθρωπο.

Διονύσης Γ. Λιβιεράτος

Ο Βάσος Λιβιεράτος είχε εκδώσει το 2012 και το βιβλίο «Πατρίδα μου Κεφαλονιά και άλλα ποιήματα».