Παύλος Παπαδάτος: Ο χαιρετισμός μoυ στη πίτα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιώς

Η αδελφότητα Πειραιώς Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων έκοψε πρόσφατα την Πίτα της στο κατάμεστο από κόσμο Πολεμικό Μουσείο.

Είχα και εγώ μία ελάχιστη συμβολή στην όλη προσπάθεια της αδελφότητας αναλαμβάνοντας ένα μέρος από το κόστος της εκδήλωσης.  Παρόντες τέως υπουργοί, νυν βουλευτές και εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές…

Από όλους αυτούς ξεχώρισε και χάρηκα που είδα τον «καπετάνιο» μας, τον τέως νομάρχη μας Διονύση Λευκαδίτη. Τον αναφέρω, όχι τόσο για τα υπέροχα έργα υποδομής που μερίμνησε και έγιναν στο νησί μας, όσο για το ήθος του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, χαρακτηριστικά που είναι εντελώς άγνωστα σε πολλούς άλλους θεσμικούς…

Ξεχώρισα επίσης  έναν υπέροχο νέο που όχι μόνο  στις πανελλήνιες εξετάσεις μπήκε στην ιατρική ως πρώτος των πρώτων αλλά ήταν αυτός που έσυρε και το χορό ως πρώτος των πρώτων! Στην φωτογραφία θα δείτε ότι ίπταται! Σπάνιος συνδυασμός πνεύματος, ήθους αλλά και τύχης να έχει άλλα επτά αδέλφια! Θα ήθελα να πως ένα μεγάλο ευχαριστώ στο διοικητικό συμβούλιο της αδελφότητος για την τιμή που μου έκαναν να κάνω χαιρετισμό και για το ωραιότατο αναμνηστικό ασημένιο Μπρελόκ που μου δώρισαν.

Εύχομαι να τους χρήσιμος και του χρόνου. (Θα ήταν παράλειψη αν δεν έλεγα ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Πρόεδρο κυρία Νεοφύτου, στον κύριο Καππάτο, στην κυρία Μπαλτσαβιά και  στην συντονίστρια της εκδήλωσης κυρία Χρύσα Κοκκόση).

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ

«Εύχομαι σε όλα σας να δείτε τα ατομικά και οικογενειακά σας όνειρα να γίνονται πραγματικότητα μέσα στο 2019. Συμπατριώτες μου ας μην ξεχνάμε ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν είναι απλά γεωγραφικοί χώροι. Είναι Ιδεολογία. Είναι σύμβολα αδάμαστου πνεύματος και νοσταλγίας. Ας κρατήσουμε ψηλά και ζωντανά τα ήθη μας, τις παραδόσεις μας, και τον πολιτισμό μας όπως προσπαθεί και κάνει το διοικητικό συμβούλιο της αδελφότητας το οποίο και συγχαίρω. Ας μας έχει καλά ο θεός να είμαστε εδώ ξανά μαζί και χρόνου όλοι για να πούμε ξανά: Xρόνια μας πολλά.»

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ