Πεζογέφυρα Σάμης-Καραβομύλου: Η Ζάκυνθος μας δείχνει τον δρόμο!

Στην Ζάκυνθο και στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπης, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, παρατηρούνταν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω παλιάς γέφυρας μονής κατεύθυνσης που «εξυπηρετούσε» τμήμα της περιοχής.

Τι έκαναν οι άνθρωποι για να λύσουν το πρόβλημα;

Υπέγραψε το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προγραμματική σύμβαση για κατασκευή από τον στρατό νέας γέφυρας διπλής κατευθύνσεως.

Η κατασκευή της άρχισε αρχές Μαΐου 2018 και στις 27 Ιουνίου 2018 (ναι 27 Ιουνίου 2018!!!) η γέφυρα εγκαινιάστηκε, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου, Αλκηβιάδη Στεφανή.

Σε λιγότερο από δυο μήνες λοιπόν, εκεί που πραγματικά ενδιαφέρθηκαν για το πρόβλημα, κατασκεύασαν γέφυρα διπλής κυκλοφορίας για οχήματα!!!

Στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στη Σάμη, η Δημοτική μας Αρχή, έξι χρόνια τώρα, αδυνατεί να φτιάξει μία πεζογέφυρα είκοσι μέτρων!!!

Επειδή λοιπόν, οι «ένοικοι» του Μεγάρου, «έχουν πετάξει λευκή πετσέτα» για το συγκεκριμένο πρόβλημα, κάνουμε έκκληση στην Βουλευτή και στον Περιφερειάρχη, να πάρουν το θέμα πάνω τους» και να το λύσουν, όπως λύθηκε σε χρόνο ρεκόρ στη Ζάκυνθο!!! Αυτή η πεζογέφυρα πλέον, δεν προσβάλει μόνο τη Δημοτική Αρχή, προσβάλει όλο το πολιτικό προσωπικό του νομού μας και τους κατοίκους του ακόμα!!

Εμπρός λοιπόν «σύντροφοι»!!! Η Ζάκυνθος δείχνει τον δρόμο!!!

Για κάθε άλλη καθυστέρηση, η ευθύνη διαχέεται σε όλους σας!!!

(Σχετικό ρεπορτάζ από το http:// www.imerazante.gr για την γέφυρα στη Ζάκυνθο, που από εκεί πήραμε πληροφορίες).

Τάσος Καβαλλιεράτος

samikefalonias.wordpress.com

Η Γέφυρα του Καραβόμυλου
Η Γέφυρα της Ζακύνθου