ΠΕΡΑΝ…OΥΤOΠΙΑΣ!!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

ΠΡΙΝ από χρόνια αρκετά, όταν άρχισαν να “διαφαίνονται” οι πραγματικές προοπτικές των νησιών μας, ως προς τον τουρισμό, ειδικά στο νησί μας, την Κεφαλονιά (μόλις χθες, η “Thomas Cook την κατέταξε Πρώτον και καλύτερον τουριστικόν προορισμόν παγκοσμίως, από άποψιν παραλιών και γενικότερης φυσικής ομορφιάς!!) οι Υπεύθυνοι θεωρούσαν, επίστευαν, διεκήρυτταν ότι …”αρκεί ο ήλιος και το …sex appeal του Έλληνος …καμακίου”, παραβλέποντες ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ τις απαραίτητες, σοβαρές και διεθνώς ανταγωνιστικές τουριστικές Υποδομές, για τις οποίες αγωνιούσα, έγραφα και προ-ειδοποιούσα, παρά το γεγονός ότι δεν διέθετα ούτε …τετραγωνικόν εκατοστόν, τουριστικού ενδιαφέροντος, τέτοιας δραστηριότητος!

Όπως και για το γεγονός ότι δεν παράγουμε ούτε το έν δέκατον των αγαθών που χρειαζόμαστε για τους τουρίστες μας, άρα “εξάγουμε” το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός μας, από αυτούς!! Σήμερα, αρκούμεθα σε (καθαρά) “ψίχουλα” παρά την Μεγάλην Εύνοιαν του Δημιουργού μας και τα πολύ σοβαρά προβλήματα των γειτόνων μας ανταγωνιστών!

Δημοσιεύτηκε το 2006 στον Τοπικόν Τύπον («Ημερήσιος») και συμπεριελήφθη, το 2009, στα “ΕΜΜΕΤΡΑ ΚΑΙ …ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ” του γράφοντος:
ΠΕΡΑΝ OΥΤOΠΙΑΣ!!
Κι’ αν ακουσθεί πως έφθασαν
τριπλάσιοι τουρίστες
με τσέπη πάντοτε …”ρηχή”
εργάτες ή …αρτίστες

Κι‘ αν τα αυτιά μας σπάσουνε
από τ’ αεροπλάνα…
και …χάνει η μάννα το παιδί
και το παιδί την μάννα,

για ένα να’ στε σίγουροι:
Πως έτσι όπως πάμε,
και να …”καλπάζει” ο τουρισμός
δεν θα ‘χουμε να …φάμε!

Με ήλιο από μόνον του
θάλασσα και …φεγγάρι
λίγο το χρήμα θα ‘ρχεται
ποιος να το …πρωτοπάρει!