Περιοδεία κλιμακίου ΚΚΕ στην Ιθάκη

Το ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Ιθάκη:

Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στην Ιθάκη, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ στην Ιθάκη, με επικεφαλής τον  Αντώνη Ραλλάτο, μέλος της ΚΕΟΕ, υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ. Από τις περιοδείες σε σειρά υπηρεσιών (Πυροσβεστικής, υδάτων, καθαριότητας, Κέντο Υγείας), επισημάνθηκαν οι ελλείψεις προσωπικού, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α., αλλά και οι επιπτώσεις που αυτή έχει.

Στην Πυροσβεστική, τονίστηκε ότι το προσωπικό της υπηρεσίας καλύπτει μόλις το 40% των αναγκών. Επισημάνθηκε, ο ανύπαρκτος αντιπυρικός σχεδιασμός, ιδιαίτερα η απουσία δρόμων διαφυγής με συνέπεια, πολλά χωριά να κινδυνεύουν να μετατραπούν σε νέο Μάτι.

Στην καθαριότητας, αναδείχθηκαν οι ελλείψεις εργαζομένων και μέσων ενώ στην υπηρεσία ύδατος έγινε συζήτηση σχετικά με τον πρόσφατο νόμο για το νερό, και την οργάνωση της “αγοράς του” στο πλαίσιο των κατευθύνσεων και οδηγιών της ΕΕ, για διευκόλυνση της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων και στο συγκεκριμένο τομέα. Τονίστηκαν, οι σοβαρές επιπτώσεις για τις λαϊκές οικογένειες και τους βιοπαλαιστές αγρότες με τις αυξήσεις στις τιμές και το κόστος ύδρευσης. Αναδείχθηκε επιπλέον η πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ σήμερα, όπως και όλων των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α.), για την υποχρηματοδότηση, την ανυπαρξία αντιπυρικού σχεδιασμού στο πλαίσιο της αναγκαίας συνολικής διαχείρισης και προστασίας των δασών όσον αφορά την πυροσβεστική ενώ για το νερό τονίστηκε ότι πρέπει να προστατευθεί με τους αγώνες του λαού, αποτελεί κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα

Στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου και στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιθάκης, επισημάνθηκε η ανάγκη κατασκευής έργων και υποδομών προστασία του λαού από πλημμύρες, σεισμούς και φωτιές. Τονίστηκε ιδιαίτερα ο κίνδυνος για τη ζωή του λαού του  νησιού και των επισκεπτών, από την ανυπαρξία αντιπυρικής προστασίας, την αυξανόμενη οικοδομική δραστηριότητα στο πλαίσιο της άναρχης τουριστικής ανάπτυξης για ακριβό τουρισμό. Αναφέρθηκαν, επίσης, οι επιπτώσεις για το λαό από την ανυπαρξία πλαισίου και σχεδίου χρήσεων γης, που ωφελεί το τουριστικό κεφάλαιο.

Στο Κέντρο Υγείας διαπιστώθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, όπου υπηρετεί μόνο ένας παθολόγος! Από την αντιπροσωπεία τονίστηκε ότι το ΚΚΕ κάνει ό,τι μπορεί να αναδεικνύονται τα προβλήματα, να ενισχυθεί με το αναγκαίο προσωπικό το Κέντρο, επισημαίνοντας πως όσο ο τομέας της υγείας αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και η υγεία του λαού θα «μετρά» ως κόστος, με τραγικές συνέπειες. Περιοδείες έγιναν, επίσης, στα χωριά Κιόνι, Ανωγή και στα καταστήματα στο Βαθύ.

Συγκεντρώσεις στο Σταυρό και το Βαθύ Ιθάκης

Στις συγκεντρώσεις, στο Σταυρό και το Βαθύ, ο Αντώνης Ραλλάτος, κάλεσε σε καταψήφιση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ 25, σημειώνοντας ότι όλοι, στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, υλοποιούν την πράσινη μετάβαση της ΕΕ και των εγχώριων ομίλων, το “πράσινο New Deal”, την ευρωπαϊκή κοινωνική συμφωνία.

«Οι αντιπαραθέσεις για το ποιος είναι πιο «πράσινος» , η ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα αστικά κόμματα, είναι μια κάλπικη διαμάχη μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων που επιδιώκουν να κρύψουν τη συνενοχή τους. Την κοινή στρατηγική τους που είναι ίδια και σε διεθνές επίπεδο από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την ΕΕ, τα κόμματα του κεφαλαίου, ιδιαίτερα τα σοσιαλδημοκρατικά, οι πράσινοι και αρκετές ΜΚΟ», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κάλεσε σε μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ και ως έκφραση αντίθεσης του λαού απέναντι στο εχθρικό για τον ίδιο κράτος του κεφαλαίου, που τον αφήνει αθωράκιστο όπως και την περιουσία του, απέναντι και στα φυσικά φαινόμενα. Αναφέρθηκε στα ψεύτικα διλήμματα με τα οποία προσπαθούν όλα τα αστικά κόμματα να επηρεάσουν τη στάση του λαού (σταθερή κυβέρνηση, αστάθεια κλπ) στις εκλογές, καλώντας σε μαζική καταδίκη τους.

Από τις εκλογές πρέπει να αναδειχθεί το ΚΚΕ ακόμη πιο δυνατό και αδύναμη η αστική κυβέρνηση, όποια κόμματα κι αν συμμετέχουν ή τη στηρίζουν, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα, καλώντας σε «πολιτική τιμωρία» με τους αγώνες και με την ψήφο, όλους τους πολιτικούς ενόχους για τα εγκλήματα που διέπραξαν διαχρονικά και τα νέα που σχεδιάζουν σε βάρος μας. Χαιρετισμό στο Βαθύ απηύθυνε και ο Δημήτρης Ματζουράτος, υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης.