Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Αεροδρόμιο «Άννα Πολλάτου»

Περιοδεία στο αεροδρόμιο «Άννα Πολλάτου»  πραγματοποίησε στις 28 Ιούνη, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος  Διονύση Αλιβιζάτο, Δημήτρη Μαντζουράτο και Σοφία Ποταμιάνου. Στις συζητήσεις του κλιμακίου με τους εργαζόμενους, αλλά και στις ομιλίες των υποψηφίων βουλευτών του Κόμματος με τους εργαζόμενους επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο εργασίας τους, στην εντατικοποίηση, τα εξαντλητικά ωράρια, που αποτελούν κανόνα για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, ενώ παράλληλα σε αυτήν την εικόνα προστίθεται το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο δεν έχουν κανένα χώρο στάθμευσης των οχημάτων τους δίπλα στο αεροδρόμιο, ούτε και έξω από αυτό, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χρειάζεται να μετακινούνται μέχρι και ένα χιλιόμετρο μακριά από το αεροδρόμιο, για να σταθμεύουν δωρεάν διαφορετικά απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα από την τροχαία . Το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε ότι άμεσα με ευθύνη της FRAPORT πρέπει να εξευρεθεί χώρος δωρεάν στάθμευσης των εργαζομένων δίπλα στον χώρο του αεροδρομίου και δεσμεύθηκε ότι θα αναδείξει το ζήτημα.   

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου η συζήτηση επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στην επικίνδυνη περίοδο του καλοκαιριού για την πιθανότητα πυρκαγιάς, σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και δυναμικό στην υπηρεσία. Τονίστηκε ότι το ΚΚΕ υιοθετεί το δίκαιο και αναγκαίο αίτημα των διορισμών των συμβασιούχων, νέες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών αντιπυρικής θωράκισης, καθώς και την ένταξη του επαγγέλματος στα Βαριά και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Τονίσθηκε επίσης εκ μέρους του ΚΚΕ ότι είναι απαράδεκτο την ώρα που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό να παραχωρούνται πάνω από 30 περίπου πυροσβέστες στο νομό για το αεροδρόμιο της «FRAPORT», λόγος για τον οποίο αναγκάστηκαν σε υποχρεωτική μετακίνηση πυροσβέστες από άλλες περιοχές.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, τα μέλη του πυροσβεστικού Σώματος έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη μαχητική στάση και δράση του ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή, και ιδιαίτερα για την ανάδειξη των αιτιών της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα, για τα συσσωρευμένα προβλήματα, για τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ τόσο για τη βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού, όσο και για τα ιδιαίτερα εργασιακά προβλήματα των πυροσβεστών με κυριότερο αυτό της μονιμοποίησης όλων.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ κάλεσαν τους πυροσβέστες στις 7 του Ιούλη να μη δώσουν κανένα συγχωροχάρτι σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Να μη σκορπίσουν την ψήφο τους σε κόμματα μιας χρήσης, κόμματα βαθιά συστημικά, κόμματα αναχώματα – εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, κόμματα «τσόντες» στην αντιλαϊκή διαχείριση, όπως του Βαρουφάκη, το ΜΕΡΑ 25, ή του Βελόπουλου. Να στηρίξουν, να ψηφίσουν και να δυναμώσουν το ΚΚΕ, για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στον λαό και μέσα στη Βουλή, απέναντι στην όποια επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει.