Ο βουλευτής …πετάει τη μπάλα στην εξέδρα!

Το …πολιτικό σύστημα -εν γένει- φταίει για την πρόσφατη τραγωδία με τη μετωπική σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη, σύμφωνα με ακατανόητη και συνάμα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ δήλωση του νυν βουλευτή Παναγή Καππάτου! Σαν τη σουπιά που ρίχνει το μελάνι της για να θολώσει τα νερά και να ξεφύγει, έτσι κι ο βουλευτής του Νομού μας Παναγής Καππάτος διαχέει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε όλο το πολιτικό σύστημα διαχρονικά! Λες και δεν κυβερνάει το κόμμα του, τα τελευταία τέσσερα χρόνια τη χώρα!!!

Ο κ. Καππάτος, ως φαίνεται, δεν είδε, δεν άκουσε, τον τ. υπουργό Συγκοινωνιών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος με περισσή αλαζονεία και θράσος διαβεβαίωνε τη Βουλή ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ πως «…Διασφαλίσαμε την ασφάλεια των τραίνων» (!) και ως εκ τούτου «να μην μου κουνάτε το δάκτυλο εσείς της αντιπολίτευσης»!!!

Εδώ, εκτός από την τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχησε τη ζωή τόσων και τόσων νέων ανθρώπων, υπάρχει και μείζον ζήτημα δημοκρατίας, με τα όσα εκστόμισε ανερυθρίαστα ο τ. υπουργός! Δηλαδή, σύμφωνα με τον αμετροεπή Κώστα Καραμανλή – ο οποίος, λόγω των τεράστιων ευθυνών του, έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί κι από βουλευτής – η αντιπολίτευση δεν πρέπει να έχει ελεγκτικό ρόλο! Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να κάνει προτάσεις προς την κυβέρνηση, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα!

Προφανώς, θεωρεί ο τ. υπουργός ΚΚ ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης στη Βουλή είναι …εντελώς διακοσμητικός! Μιλάμε για αδιανόητα πράγματα εν έτη 2023!

Και βέβαια, είναι σίγουρο ότι ο Κώστα Καραμανλής του Αχιλέα θα αγνοεί τη ρήση του θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή πως «Το Πολίτευμα στηρίζεται σε δύο βάθρα: Την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση. Οταν ένα εκ των δύο νοσεί, νοσεί το πολίτευμα»! Και δυστυχώς, ούτως εχόντων των πραγμάτων, νοσεί βαρύτατα η Συμπολίτευση, δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Αλλά ΟΛΑ αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τον νυν βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Καππάτο…

Θα επανέλθω δριμύτερος!

Ολόκληρη η δήλωση Καππάτου έχει ως εξής:

«Μετά την αυτονόητη περίοδο της πανεθνικής σιωπής, της θλίψης και της οδύνης του Ελληνισμού για την τραγική απώλεια, πρέπει να πάρουμε όλοι θέση απέναντι σε αυτούς που δεν φέρουν ευθύνη.

Απέναντι στα νέα παιδιά που πήραν το τρένο προς την μόρφωση, τη ζωή, τη χαρά. Το τρένο προς το δικό τους αύριο.

Απέναντι στους γονείς που περιμένουν στην αποβάθρα.

Απέναντι στον φαντάρο που πήρε το τρένο γιά τα σύνορα.

Απέναντι σε όσους χάθηκαν χωρίς να φέρουν ευθύνη.

Απέναντι σε όσους θα βιώνουν γιά πάντα την απώλεια.

Το πολιτικό σύστημα της Πατρίδας μας οφείλει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του, σε βάθος χρόνου αφού είναι αυτό που δεν μπόρεσε να αποτρέψει αυτήν την τραγωδία. Δεν αντιλήφθηκε τον κίνδυνο, δεν έδωσε έγκαιρη λύση, δεν προστάτευσε αποτελεσματικά αυτούς που δεν φέρουν ευθύνη.

Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης αρνούμαι να είμαι ανεύθυνος.

Όσοι διετέλεσαν κομμάτι του πολιτικού συστήματος της χώρας σε βάθος χρόνου οφείλουν να αναλάβουν όλοι τις δικές τους ευθύνες.

Το οφείλουμε όλοι.

Το οφείλω κατηγορηματικά και εγώ ως μέλος του Εθνικού Κοινοβουλίου. Ως εκπρόσωπος ενός άξιου τόπου.»

Όσοι αρνηθούν την ανάληψη ευθυνών, θα αποδειχτούν κατώτεροι του Ελληνισμού και της Πατρίδας.»