«Πετούσαμε χαμηλά, χωρίς ορατότητα»

Μόλις ξεπέρασε το αρχικό σοκ, η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα έδωσε τις πρώτες απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο, προχθές.

Η αρχιλοχίας, η μόνη επιζήσασα από τη συντριβή, ξεκαθαρίζει σε πρώτη φάση τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσέκρουσε το Χιούι στα καλώδια της ΔΕΗ στη θέση Μελαντίνο.

Η Βασιλική Πλεξίδα φέρεται να δήλωσε πως το ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος ακολουθώντας το ανάγλυφο του εδάφους σε αυτήν την ορεινή περιοχή, αλλά σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. «Κάποια στιγμή δεν βλέπαμε τίποτα», είπε η αρχιλοχίας συμπληρώνοντας: «Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου».

H υπαξιωματικός, εξηγώντας ανέφερε πως το σκάφος κατέπεσε στα σύρματα της ΔΕΗ, απώλεσε την ισορροπία του και συνετρίβη στο έδαφος. Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, αυτή η στιγμιαία περιδίνηση του σκάφους ξεκόλλησε στην κυριολεξία το κάθισμα της υπαξιωματικού, η οποία λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη συντριβή εκτινάχθηκε από το αεροσκάφος δεμένη με το κάθισμά της και γι’ αυτό διεσώθη.