Πετυχημένη εκδήλωση του ΟΚΑΠ στην Πύλαρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ και 3η ΗΛΙΚΙΑ», στο κατάμεστο από κόσμο αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου Πυλάρου την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018.

Ηταν μια πρωτοβουλία του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΟΚΑΠ) του Δήμου Κεφαλλονιάς στα πλαίσια του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ), που εδρεύει στα Αντυπάτα Πυλάρου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η κα Ανθή Αρβανιτάκη, Κοινωνική Λειτουργός και επιστημονικά υπεύθυνη του έργου. Τα θέματα που αναλύθηκαν αφορούσαν τις διάφορες μορφές κατάθλιψης, στα συμπτώματα και πως αυτά αναγνωρίζονται, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση και άμεση παρέμβαση από ειδικούς. Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν ότι « Δίνουμε ζωή στα χρόνια και όχι χρόνια στη ζωή μας». Ομιλήτριες ήταν η κα Χριστοφοράτου Νίκη, Ψυχίατρος και η κα Δώρα Χωραϊτη, Ψυχολόγος. Στη συνέχεια η Κοινωνική Λειτουργός κα Μιχελή Ευσταθία μας παρουσίασε αναλυτικά το ιστορικό ενός ατόμου με κατάθλιψη και πως αντιμετωπίστηκε από τις Κοινωνικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς μέχρι σήμερα.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των δράσεων του ΚΗΦΗ από την κα Ευθαλία Στελλάτου Νοσηλεύτρια και υπεύθυνης της δομής του ΚΗΦΗ.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ κος Γεράσιμος Παπαναστασάτος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Αγίας Ευφημίας κος Παναγής Ζαφειράτος, η Πρόεδρος του ΙΣΚ κα Σοφία Ζαφειράτου, το προσωπικό του ΚΗΦΗ και της Μονάδας «Κοινωνικής Μέριμνας Δ.Ε Πυλάρου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε κέρασμα στον λεμονόκηπο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Ο Πρόεδρος

Γεράσιμος Παπαναστασάτος