Πετυχημένη εκδήλωση του Παύλου Γερουλάνου στη Στοά Μπολάνη στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 3 Μαΐου, η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Παύλου Γερουλάνου, στη Στοά Μπολάνη (Οδός Βουλής 7, Σύνταγμα), στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μέτρα μακριά από το πολιτικό του γραφείο.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Από νωρίς η Στοά γέμισε με πολίτες που ήρθαν να ακούσουν τις θέσεις του Παύλου Γερουλάνου, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο υποψήφιος Βουλευτής ανεβαίνοντας στο βήμα, αφού χαιρέτησε για αρκετή ώρα τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του, ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για «Στοά Ονείρων» αναφέροντας πως: «Αυτά τα σοκάκια τα περπάτησαν, ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Ελευθεριος Βενιζέλος, ενώ λίγο πιο πάνω, στην Λεωφόρο Πανεπιστημίου, ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα».

Αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών, και κάνοντας λόγο για την αναβολή της προγραμματισμένης για την 1η Μαρτίου κεντρικής του ομιλίας, ο πρώην Υπουργός είπε: «Εκείνη την Τετάρτη, 1η του Μάρτη, είχαμε προγραμματίσει την κεντρική μου ομιλία. Της είχα βάλει τίτλο: «Για την Ελλάδα που αναγνωρίζει και τιμά την αξία των Ανθρώπων της». Γεμάτος απόγνωση και θυμό, εκείνο το πρωί, την πέταξα στα σκουπίδια. Ακυρώσαμε την εκδήλωση. Ποια Ελλάδα μπορεί να αναγνωρίσει και να τιμήσει την αξία των Ανθρώπων της όταν θρηνεί το μέλλον της στα Τέμπη;».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να ακυρώνονται οι αγώνες μας για μια Ελλάδα που αναγνωρίζει και τιμά την αξία των παιδιών της. Πιο πολύ από ποτέ. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ποτέ. Με περισσότερο σθένος από ποτέ. Είμαστε απόψε εδώ, για να τιμήσουμε την μνήμη αυτών των παιδιών».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους ανθρώπους της Στοάς, τους μαγαζάτορες, ευχαριστώντας τους για τη φιλοξενία της εκδήλωσης αλλά και για τις στιγμές που έχουν ζήσει αυτά τα χρόνια, ενώ αναγνώρισε επίσης πρόσωπα που έχουν συνδέσει το όνομά τους με συλλόγους των γειτονιών της Αθήνας, ανθρώπους που γνωρίζει πολύ καλά καθώς συνεργάζεται χρόνια τώρα μαζί τουςβρισκόμενος συνεχώς στις γειτονιές της πόλης, ακούγοντάς τους.

Προτεραιότητα για τον Παύλο Γερουλάνο είναι η πολιτική να γίνει υπόθεση όλων: «Αν θέλουμε η πολιτική να αναγνωρίζει την αξία μας, οφείλουμε, πρώτα εμείς, να αναγνωρίσουμε τη δική της αξία και να την κάνουμε δική μας υπόθεση. Διότι όταν κρατάς πίσω μια Ελληνίδα ή έναν Έλληνα, κρατάς πίσω την Ελλάδα ολόκληρη. Όταν κρατάς πίσω έναν Άνθρωπο, που επέλεξε ή του έταξε η μοίρα του να ζει σε αυτή τη χώρα, κρατάς πίσω τη χώρα ολόκληρη. Βάζεις φρένο στην πρόοδο όλης της κοινωνίας».

Κάνοντας αναφορά στις συνεργασίες, ο Παύλος Γερουλάνος είπε: «Θα συνεργαστούμε με όποιο κόμμα ή κόμματα θέλουν και μπορούν να είναι μαζί μας, ώστε να βάλουμε, κατ’ ουσίαν, τέλος, στις παθογένειες του πολιτικού συστήματος. Κατ’ ουσίαν τέλος στις ανισότητες που κατασπαράζουν τα σωθικά της κοινωνίας. Κατ’ ουσίαν τέλος στον φόβο που μας κρατάει πίσω.

Θα συνεργαστούμε με όποιους πιστεύουν ότι καθεμία και καθένας μας αξίζουμε πολιτικές που μας επιτρέπουν με ασφάλεια να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο στον ήλιο. Αυτή είναι η Ελλάδα που τιμάει την αξία μας. Εμείς, αυτή την Ελλάδα θέλουμε και για αυτή την Ελλάδα αγωνιζόμαστε».

Ο υποψήφιος Βουλευτής έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας πως θα βρίσκεται συνεχώς στον δρόμο, μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ εξηγώντας γιατί πρέπει να καταστεί δυνατό: «Αύριο λοιπόν, μη με ψάξετε στο γραφείο. Εγώ θα είμαι μαζί σας έξω, στον δρόμο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε λαϊκή, σε κάθε καφενείο. Να κάνω αυτό που έκανα πάντα. Να μιλάω για το ΠΑΣΟΚ. Να εξηγώ γιατί πρέπει να το καταστήσουμε δυνατό. Επειδή όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγαλύτερη η εντολής αλλαγής στα χέρια του προέδρου μας, του Νίκου Ανδρουλάκη. Και να εξηγώ ότι έτσι, θα γίνουμε εμείς η ελπίδα αλλαγής».