Πετυχημένη η 20ή Συνάντηση Ναυτομοντελιστών που έγινε στην παραλία Αργοστολίου

Η 20ή Συνάντηση Ναυτομοντελιστών, όπως κάθε χρόνο ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στην Παραλία Αργοστολίου με ελεύθερα δοκιμαστικά. Η συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, έφερε αρκετούς θεατές στο λιμάνι.
Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου το πρωί, ξεκινήσαμε με τη κλασσική πια ασχολία το μάζεμα των φυκιών που φέτος ήταν πολύ πιο δύσκολα, λόγω της άπνοιας. Στις 11:30 π.μ. στήθηκε επιτέλους ο στίβος και μετά τις ελεύθερες δοκιμές άρχισαν οι αγώνες της κατηγορίας Deep-Vee X με τους γνωστούς πρωταγωνιστές της. Οι Ευσταθίου και Παπαδόπουλος βρήκαν γρήγορο ρυθμό από την αρχή. Πολύ καλά πήγαν και οι Καφούρος, Καννάς και Κούκης. Οι Μαντέλος, Γεωργίου και Βασιλόπουλος είχαν αρκετές ατυχίες μέχρι το τέλος των κατατακτήριων. Η ανταμοιβή όλης της προσπάθειας των οδηγών ήρθε στον τελικό φέρνοντας Ευσταθίου, Καννά και Καφούρο στο βάθρο. Έγινε η σχετική μεσημεριανή διακοπή και το απόγευμα αφιερώθηκε στην κατηγορία Deep-Vee endurance που είναι μια πολύ δύσκολη και απαιτητική κατηγορία στην οποία οι οδηγοί πρέπει να έχουν και ταχύτητα αλλά και στρατηγική.

Οι Μιχαηλίδης και Αντωνιάδης από την ομάδα της Κεφαλονιάς αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα με το σκάφος τους, με αποκορύφωμα ένα χαμένο καπάκι να τους αφήνει εκτός αγώνα. Ο Μαντέλος είχε τον καλύτερο ρυθμό αλλά η απειρία του σε τέτοιου είδους αγώνα του στέρησε την πρωτιά λόγω ποινής τεσσάρων γύρων που πήρε από την γραμματεία. Ο Καφούρος οδήγησε με ψυχραιμία και στρατηγική και ανταμοίφθηκε. Ο Κούκης πάλεψε για κάτι καλύτερο, αλλά το απογευματινό κύμα δεν του έδωσε πολλά περιθώρια επιδόσεων. Κυρίως οι Ευσταθίου, Γεωργίου και Παπαδόπουλος κούρασαν πολύ το φίλο μου το Νώντα, που ήταν ο διασώστης στη βάρκα. Όλοι οι οδηγοί παλεύοντας με το κύμα πρόσφεραν θέαμα με εντυπωσιακά άλματα και τούμπες.
Το βράδυ έγιναν οι απονομές των πρώτων κατηγοριών στην ταβέρνα «Πατσούρας» που πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο γεύμα των συμμετεχόντων. Τα καλαμπούρια και τα πειράγματα δεν έλειψαν, φτιάχνοντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Αυτό, πιθανόν, είναι και το καλύτερο κομμάτι της εκδήλωσης, αφού δείχνει ότι η κόντρα τελείωνει στο λιμάνι και τη θέση της παίρνει η φιλία μεταξύ ανθρώπων-μοντελιστών, από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Αυτό είναι και το καλύτερο συναίσθημα που αποκομίζει κανείς πέραν της νίκης.
Το πρωί της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου, συνεχίσαμε τη συλλογή του «compost» για να μην αλλάζουμε και τις συνήθειές μας. Αφού καταφέραμε και καθαρίσαμε το στίβο, δόθηκε η εκκίνηση στα ηλεκτρικά που είχαν αρκετές συμμετοχές και μάλιστα και από κορίτσια. Τα σκάφη είχαν μεγάλες ταχύτητες αλλά και πολλά ατυχήματα. Η κατηγορία έληξε με τους Γεωργίου και Κλωνάρη στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα και η έκπληξη της κατηγορίας ήταν η Γιαννουλάτου η Μαρία που κατέκτησε την τρίτη θέση. Συνεχίσαμε με την πιο γρήγορη κατηγορία που είναι αυτή των Catamaran με ταχύτητες που έκοβαν την ανάσα. Το ρεσιτάλ ξεκίνησε από νωρίς με Ζευγόλη, Ευσταθίου, Γεωργίου, Στελλάτο, Τεκμενίδη και Μαντέλο.

Οι Κούκης και Κυρίος έδωσαν ρέστα με πολύ καλό πάτημα στις στροφές και πολύ σταθερή οδήγηση. Την έκπληξη βέβαια στα Catamaran την έκανε ο Βασίλης Κυρίος που από τα Vee είχε δείξει ότι έχει δυνατότητες σαν οδηγός αλλά στα Catamaran επιβεβαίωσε το ταλέντο του κερδίζοντας εντυπώσεις και την πρωτιά. Οι Στελλάτος και Τεκμενίδης ήταν σταθεροί, αλλά όχι όσο ανταγωνιστικοί όσο απαιτούσε η κατηγορία και βρέθηκαν εκτός βάθρου. Ο Καννάς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα που του στέρησαν μια καλή επίδοση.
Κάπως έτσι έπεσε η αυλαία της 20ης Συνάντησης Ναυτομοντελιστών ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το 2017.
ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ε.Ποδάρας & ΣΙΑ Ο.Ε.
Le sapin noir café
Μιχαλάτος Αυτοκίνητα-Service-Ασφάλειες
U Amicro Πληροφορική Διονύσης Δελλάλης
«Καλαφάτης» εστιατόριο
Peterson’s group
AB Food Market
Alfa Tech H/Y Δίκτυα Συναγερμοί Τεχνική Υποστήριξη
GG GARBIS
Φρούτα «Πολλάτος»
DAYLIGHT
AVIN Στυλιανουδάκης
Α. & Β. Θεοτοκάτος Ο.Ε.
Τζαννάτος Jewelry
Ελαστικά Μαζαράκης
Αφοί Κρεμμύδα Αντιπροσωπείες Διανομές
Rockoμελάδικο
Πανταζάτος Market delicatessen
Σπαθής
Μαϊτζέβελο Είδη Μοντελισμού
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
“ΚΑΡΝΑΓΙΟ” Σπυράγγελος Κοσμάτος
Περιβολάρη Ε & Σια Ε.Ε
Kefalonian Lines
Captain’s table
Αφοί Βινιεράτου Κρεοπωλεία
Τζουγανάτος Α.&Γ. ΣΙΑ ΟΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΚΑΦΩΝ

Deep Vee Gas X

Κατάταξη Όνομα Τύπος Σκάφους Κινητήρας
1ος Ευσταθίου Μάνος Own Design Zenoah Own Mod
2ος Καννάς Μάνος Gio & Manoleto Zenoah Own Mod
3ος Καφούρος Πάνος Sigma 51 Zenoah Own Mod
Deep Vee Gas endurance

Κατάταξη Όνομα Τύπος Σκάφους Κινητήρας
1ος Καφούρος Πάνος Sigma 51 Zenoah Own Mod
2ος Μαντέλος Δημήτρης Donzi Aeromarine SRB Zenoah
3ος Κούκης Τριαντάφυλλος Gio & Manoleto SRB Zenoah

Catamaran Gas X

Κατάταξη Όνομα Τύπος Σκάφους Κινητήρας
1ος Κυρίος Βασίλης Conquest Aeromarine Zenoah Own Mod
2ος Ζευγόλης Στέφανος Cyclone Aeromarine Zenoah Own Mod
3ος Κούκης Τριαντάφυλλος Avenger Aeromarine SRB Zenoah

Deep Vee Electric Open

Κατάταξη Όνομα Τύπος Σκάφους Κινητήρας
1ος Γεωργίου Αλέξανδρος B mono Τερζάκης Μανώλης NEU
2ος Κλωνάρης Ντίνος Delta force Leopard
3ος Γιαννουλάτου Μαρία Step mono Leopard

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς, του Λιμεναρχείου Αργοστολίου και του συλλόγου Σ.ΜΟ.ΚΕ. Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Κο Κεκάτο, τον πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη για τα τραπέζια και τις καρέκλες που χρησιμοποιήσαμε στην εκδήλωση, καθώς και τον Λιμενάρχη Αργοστολίου Κο Καλιτσουνάκη και το λιμενικό ταμείο για την προθυμία τους και την άριστη συνεργασία που είχαμε ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φετινούς χορηγούς που μας βοήθησαν να έχουμε συνέπεια και συνέχεια σε αυτόν το θεσμό που λέγεται Πανελλήνια Συνάντηση Ναυτομοντελιστών. Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την ναυτιλιακή εταιρεία Kefalonian Lines για την προσφορά 50% έκπτωση για όσους μετακινήθηκαν για την εκδήλωση, καθώς και το σύλλογο μοντελιστών Λευκάδος για τις τέντες που μας πρόσφερε, διευκολύνοντας όλους τους συμμετέχοντες.
Επίσης, ευχαριστούμε όλους τους δημοσιογράφους που φιλοξένησαν άρθρα, εικόνες και βίντεο από την εκδήλωσή μας στις ιστοσελίδες τους με αποτέλεσμα την μεγάλη προβολή της προσπάθειάς μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση δίνοντας χρώμα, ένταση και παλμό στη διοργάνωση.
Ευχόμαστε σε όλους καλό χειμώνα και καλή αντάμωση σε ένα χρόνο.

Ο Πρόεδρος του Σ.ΜΟ.ΚΕ.
Δρ Ανδρέας Μιχαηλίδης

14231252_1074249335961724_8906115288702488393_o