Πετυχημένη τριήμερη επίσκεψη του βουλευτή ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου στα νησιά μας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τριήμερη επίσκεψη του μέλους της ΚΕ και βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων “ο Αγιος Μηνάς”, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το σωματείο ΠΕΤ – ΟΤΕ, η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κεφαλονιάς, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος  Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμης, ο Σύνδεσμος Αδειούχων Υδραυλικών  Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο Σύλλογος Ναυτικών “Νίκος Καββαδίας”, η ΕΛΜΕ-ΚΙ, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων, Αργοστολίου και Ληξουρίου και κατέθεσε υπόμνημα το Σωματείο Επιχειρήσεων Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης “ο Αρκείσιος”. 

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος κατά την εισηγητική ομιλία αναφέρθηκε στη νέα καπιταλιστική κρίση, στα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων στον κλάδο του Τουρισμού, στο λεγόμενο “άνοιγμα της σεζόν” μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά και στις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος. Η συζήτηση ήταν πλούσια, αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός, ενώ αναφέρθηκαν και οι διεκδικήσεις των φορέων για ανακούφιση από αυτή την κατάσταση. 

Τη δεύτερη μέρα ο Ν. Καραθανασόπουλος περιόδευσε μαζί με κλιμάκιο της ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου και συνομίλησαν με το προσωπικό. Το απόγευμα πραγματοποίηθηκε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Βαλλιάνου στο Αργοστόλι, όπου δώθηκε ηχηρό παρών από συντρόφους, φίλους, οπαδούς του Κόμματος αλλά και ανθρώπους που ήθελαν να ακούσουν την ανάλυση και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Την τελευταία μέρα της επίσκεψής του έγινε συγκέντρωση στο Βαθύ της Ιθάκης με συμμετοχή πλήθους κόσμου από την πόλη και τα γύρω χωριά. Χαρακτηριστική ήταν η εισαγωγή της ομιλίας του όπου τόνισε: «Μένουμε δυνατοί, οργανώνουμε την πάλη μας για να μην πληρώσουμε πάλι την κρίση τους. Είμαστε σε μια νέα βαθιά καπιταλιστική κρίση, γιατί την κρίση ήδη την ζουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι ιδιαίτερα στον κλάδο τουρισμού επισιτισμού».