Πετυχημένο το προπονητικό Καμπ AμεΑ

Συνθήκες ιδιαίτερες λόγω κορωνοϊού, απόλυτη προσοχή στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και προσήλωση από αθλητές και προπονητές σε απαιτητικό πρόγραμμα για να γίνει ποιοτική δουλειά.

Κάπως έτσι περιγράφεται η εικόνα στη συγκέντρωση προετοιμασίας της εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατόμων με αναπηρίες, που διεξήχθη με επιτυχία στο Αργοστόλιαπό τις 21 μέχρι τις 30 Αυγούστου. Στο γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» οι αθλητές της κλάσης 6 των ορθίων Μάριος Χατζηκυριάκος, Λευτέρης Μαύρης και Παναγιώτης Ιωάννου έβαλαν τις βάσεις για μία ακόμη δύσκολη και μέσα στην αβεβαιότητα, χρονιά, ενώ μαζί τους ήταν και αθλητές του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς, ο οποίος συμμετείχε και στην οργάνωση της εκδήλωσης. Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης είχε διαθέσει ένα τραπέζι για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Τα μέλη της εθνικής ομάδας Α.Με.Α. απέστειλαν στο γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το σχετικό ρεπορτάζ και το παρουσιάζουμε:

«Για δέκα ημέρες η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατόμων με αναπηρίες, κάνοντας δύο προπονήσεις σε καθημερινή βάση στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» στο Αργοστόλι, υπό την ευθύνη του ομοσπονδιακού προπονητή Πολυχρόνη Πολίτση, έθεσε τις βάσεις για να παρουσιαστεί έτοιμη εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Στο τεχνικό τιμ ήταν και ο Αλέξανδρος Καραϊωσήφ, καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο σωματείο Εν Σώματι Υγιεί ΑΣ ΑμεΑ Βέροιας.

Η «γαλανόλευκη» στελεχώθηκε από τους Κανέλλη Μάριο Χατζηκυριάκο, Λευτέρη Μαύρη και Παναγιώτη Ιωάννου, ενώ εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας στη χώρα, ο Γιώργος Μουχθής δεν συμμετείχε.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προπονητικού camp, σε μια χρονιά πολύ ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επισκέφτηκε ο δήμαρχος του νησιού Θεόφιλος Μιχαλάτος και ο Έλληνας πρόξενος της Σερβίας Βίκτωρας Ρουχωτάς. Με αυτό τον τρόπο, φανέρωσαν εμπράκτως την αμέριστη υποστήριξή τους στην υλοποίηση του εγχειρήματος, μάλιστα δήμος και ιδιωτική πρωτοβουλία κάλυψαν πολλά από τα έξοδα σε διατροφή, φιλοξενία και φρόντισαν ώστε να υπάρχει ετοιμότητα και για όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση κρούσματος covid-19. Να προστεθεί ότι ο Ρουχωτάς είναι και μέλος στον ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και βοήθησε πολύ στην πραγματοποίηση του καμπ κάτω από ασφαλείς συνθήκες στο νησί.

Επίσης, σημαντική υπήρξε η βοήθεια των εθελοντών Γιώργου Κατσιγιάννη, Ιορδάνη Γεμενετζή, καθώς και του δημάρχου, για την οποία ευχαριστούν θερμά οι διοργανωτές.

Ο Κανέλλης Μάριος Χατζηκυριάκος, δευτεραθλητής Ευρώπης στο ομαδικό της κατηγορίας ΤΤ6 μαζί με τον Γιώργο Μουχθή το 2019 στο Χέλσινμποργκ της Σουηδίας, υπογράμμισε σχετικά με την πορεία της προετοιμασίας: «Ήταν μια δύσκολη προετοιμασία, πολύ κουραστική, ιδιαίτερα λόγω των συνθηκών που διαμορφώθηκαν με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ομολογουμένως δεν ήταν απλό να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος, μα νομίζω ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Είμαι πολύ χαρούμενος, διότι μετά το πέρας της προετοιμασίας αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ξανά σε αγωνιστική τροχιά».