ΠΙΝ, ΠΕΔΙΝ και Δήμος Αργοστολίου στη Γερμανία

Η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στον κόσμο, γνωστή ως ITB (Βερολίνο), ξανανοίγει τις πόρτες της μετά την πανδημία από 7 έως 9 Μαρτίου, με αποκλειστικό εμπορικό και επαγγελματικό χαρακτήρα, χωρίς να είναι δηλαδή ανοιχτή στο κοινό.

Συγκεντρώνει 10.000 εκθέτες από 180 χώρες σ’ έναν χώρο 160.000 τ.μ. Ταξιδιωτικές εταιρείες, ξενοδοχεία, Εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού, Περιφέρειες, που συγκεντρώνονται εκεί, αλληλογνωρίζονται, χτίζουν συνεργασίες, πωλούν και αγοράζουν υπηρεσίες διακοπών και αναψυχής, προβάλλουν ταξιδιωτικές εμπειρίες και προορισμούς.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την παρουσία της Περιφερειάρχη, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, θα διαθέτει χώρο εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, με στόχο συναντήσεις με ταξιδιωτικούς φορείς και αεροπορικές εταιρείες για την προώθηση των τουριστικών προορισμών και τη συνεργασία για την προβολή τους, ενώ θα φιλοξενήσει Δήμους και θα διευκολύνει επαγγελματικές συναντήσεις τουριστικών φορέων από τα νησιά των Περιφερειακών Ενοτήτων.

«Θέλουμε να δώσουμε πληροφόρηση για τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και να προκαλέσουμε έμπνευση για την επίσκεψη στα νησιά μας», δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Τουριστικής Έκθεσης Βερολίνου (ITB), ποικιλία συζητήσεων, panels και στρογγυλών τραπεζιών θα είναι αφιερωμένα στην εξέλιξη της τουριστικής αγοράς και την καινοτομία.

Ο Δήμος Αργοστολίου

Από το Δήμο Αργοστολίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού f.re.e 2023 στo Μόναχο της Γερμανίας:

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Αργοστολίου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού f.re.e 2023, σε περίπτερο που είχε εξασφαλίσει η ΠΕ.Δ.Ι.Ν. η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως και 26 Φεβρουαρίου 2023 στο Μόναχο της Γερμανίας

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου της έκθεσης

Πέντε ημέρες έκθεσης, ενθουσιώδεις εκθέτες και ρεκόρ συμμετοχών – η f.re.e καταγράφει μια εντυπωσιακή αναφορά: Περίπου 900 εκθέτες από περισσότερες από 50 χώρες και περισσότεροι από 160.000 επισκέπτες ήρθαν στη μεγαλύτερη έκθεση τις Βαυαρίας για τα ταξίδια και την αναψυχή στο εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου από τις 22 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2023…

Και ο Holger Gerlach, Regional Sales Manager South της Condor Airlines επιβεβαιώνει: “Μετά από τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας ήταν πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να δείξουμε το προϊόν μας στους τελικούς πελάτες. Ήταν όλοι πολύ ενδιαφερόμενοι, πολύ περίεργοι και είχαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το προϊόν μας. Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν επίσης εξαιρετικός, με τους πελάτες να επισκέπτονται συνεχώς το περίπτερό μας”.

Ο Ιον Λιναρδάτος υπεύθυνος του γραφείου δημοσίων σχέσεων της Κεφαλονιάς για την Γερμανική Αγορά μας αναφέρει « Η έκθεση παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον. Ήταν μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε επίπεδο B to C στην γερμανική αγορά την Κεφαλονιά. Οι επισκέπτες ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του νησιού μας και πρόθυμοι να αρχίσουν να σχεδιάζουν τις επόμενες διακοπές τους»

Το περίπτερο είχε μεγάλη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης από κοινό, που αναζητούσε πληροφορίες για τις επόμενες διακοπές του. Ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών καθώς και το προφίλ τους, επισκέπτες με outdoor lifestyle και προτίμηση για διακοπές σε περιόδους low season καθιστά πολύ σημαντική και επιτυχημένη την παρουσία μας στην συγκεκριμένη έκθεση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΠΕ.Δ.Ι.Ν για την φιλοξενία και την άψογή οργάνωση τους περιπτέρου.

Εκ της Τουριστικής Επιτροπής