«ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ»!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

Η κα ΜΕΡΚΕΛ επιμένει: «Θέλουμε, από εσάς, το μεγαλύτερο δυνατόν ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ! Δεν δεχόμαστε αντιρρήσεις, επ’αυτού»!

ΕΝΩ γνωρίζει,πολύ καλά, ότι όταν χρωστάς στον μπακάλη, στον μανάβη, στον χασάπη σου και στον φούρνον της γειτονιάς σου, μεταξύ πολλών άλλων, αυτά που έχεις στις τσέπες σου, ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ, και είναι ό,τι άλλο από … «Πλεονάσματα»!

ΤΑ ΣΤΕΡΕΙΣ, τα αφαιρείς, από τους νόμιμους δικαιούχους τους, εμμέσως πλην σαφέστατα, σπρώχνοντάς τους στην απελπισία, για να τα διανείμεις εκεί, όπου μόνον τα συμφέροντα της «Ομάδος» σου εξυπηρετούν!

 

➔ ΠΛΗΡΩΣ αδιάφορος για τα άλυτα προβλήματα που -αναμφίβολα- δημιουργείς, στην σωτήρια, πραγματική, ρεαλιστική «αλυσίδα», της γενικότερης παραγωγής και της απασχόλησης!

➔ ΤΑ «Πλεονάσματα» αυτά ήταν και είναι ΘΝΗΣΙΓΕΝΗ, και μόνον πόνον και σπαραγμόν δημιουργούν, για τους μονίμως υποτιμημένους, πανταχόθεν βαλλόμενους, της «ραχοκοκαλιάς», της επί μακρόν παραπαίουσας Οικονομίας μας!

➔ ΑΝ ΔΕΝ πιεσθούν οι Πιστωτές μας, να αλλάξουν παρόμοιες ολέθριες «στρατηγικές» τους απέναντί μας, τέτοιες αδιαμφισβήτητα θανατηφόρες, για εμάς και για το όποιο μέλλον μας, τότε… τότε, μόνο στην τελικήν αποτυχία θα οδηγήσουν, την όποια καλήν προσπάθειαν, των όποιων, της όποιας Πολιτικής Εξουσίας!!!