Ποιοί ντόπιοι Αγρότες γλιτώνουν το χαράτσι

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει ότι ντόπιοι Αγρότες, οι οποίοι το 2019 συμπλήρωσαν πενταετία από την ένταξή τους στο κανονικό καθεστώς Φ.Π. Α., καλούνται φέτος, για πρώτη φορά, να πληρώσουν, εκτός από τον φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, και το Τέλος Επιτηδεύματος, το οποίο ανέρχεται σε 650.

Πρόκειται για Αγρότες, οι οποίοι εντάχθηκαν στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., που συνεπάγεται τήρηση φορολογικών βιβλίων και έκδοση φορολογικών στοιχείων, την 1η Ιανουαρίου 2014 και συμπλήρωσαν την πενταετία απαλλαγής από το Tέλος Eπιτηδεύματος στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Δηλαδή μέχρι τη χρήση 2018 απαλλάσσονταν από τη συγκεκριμένη επιβάρυνση. Για το φορολογικό έτος 2019 και τα επόμενα φορολογικά έτη οφείλουν, πλέον, να πληρώνουν και Τέλος Επιτηδεύματος.

Οι μοναδικές κατηγορίες ντόπιων Αγροτών υπό κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α. που θα γλιτώσουν και φέτος το Τέλος Επιτηδεύματος είναι όσοι έχουν την έδρα των αγροτικών τους δραστηριοτήτων σε χωριά με πληθυσμό ΕΩΣ 500 κατοίκους και  όσοι είναι Μέλη Αγροτικού Συνεταιρισμού, καθώς και όσοι έχουν συμπληρώσει ήδη από το 2019 το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι ΘιακοΚεφαλλονίτες  Αγρότες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων της ΕΝΩΣΗΣ που λειτουργούν καθημερινά (από 8 πρωί έως 4 απόγευμα) στα κεντρικά γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο στο Αργοστόλι.

Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ