Ποιοι συνταξιούχοι μπορούν να λάβουν αγροτική επιδότηση

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ενημερώνει ότι οι εξαιρέσεις για τη μείωση του ποσού σύνταξης αναλύονται σε νέο Νόμο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, κατ’ εξαίρεση των ρυθμίσεων περί απασχόλησης συνταξιούχων όπως αναφέρεται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) ΔΕΝ μειώνεται το ποσόν της σύνταξης:

Των συνταξιούχων του Ο.Γ.Α. εφόσον ασκούν αγροτική απασχόληση που υπάγεται στην ασφάλιση του πρώην Ο.Γ.Α.

Των συνταξιούχων άλλων Φορέων και του Δημοσίου, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους από απασχόληση στον αγροτικό τομέα ως Αγροτών, Μελισσοκόμων, Κτηνοτρόφων, Πτηνοτρόφων και Αλιέων δεν υπερβαίνει το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Των πολύτεκνων, των οποίων το ένα τουλάχιστον των τέκνων είναι ανήλικο ή σπουδάζει σε ανώτερες ή ανώτατες και έως τη συμπλήρωση του 24 έτους της ηλικίας του ή είναι ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία.

Υπενθυμίζουμε ότι για οποιαδήποτε διευκρίνηση ο Συνταξιούχος ΘιακoΚεφαλλονίτης Ελαιοπαραγωγός, Αμπελουργός, Μελισσοκόμος, Κτηνοτρόφος, Δενδροκαλλιεργητής, Κηπευτικοπαραγωγός και Ψαράς που συνεχίζει και ασκεί γεωργική δραστηριότητα μπορεί να ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ, τις εργάσιμες ημέρες από 8 πρωί έως 4 απόγευμα, στο πιστοποιημένο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών και στο Τμήμα Αγροτικών Επιδοτήσεων της ΕΝΩΣΗΣ (τηλ. 26710-22927) και εφόσον επιθυμεί να υποβάλει την φετινή Αίτηση για την Αγροτική του Επιδότηση έως Παρασκευή 15η Μαΐου 2020.

Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 

ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ