Ποιος είναι ο ζάμπλουτος Εμίρης του Κατάρ

Ο εμίρης Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ Θάνι είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, έχει τρεις συζύγους, 24 (!) παιδιά , αγαπάει την Ελλάδα και καλείται να αντιμετωπίσει την “απομόνωση” που επέβαλλαν οι άλλες χώρες στο Κατάρ. Η ζωή του συναρπαστική και γεμάτη εκπλήξεις.

Ο 58χρονος εμίρης έχει περιουσία που ξεπερνάει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ και θεωρείται ένας από τους πιο φιλελεύθερους ηγέτες των χωρών του Περσικού κόλπου ενώ είναι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμου Αλ Τζαζίρα. Του αρέσουν οι καταδύσεις και η ιππασία ενώ δεν χαλάει χατήρι στις… τρείς γυναίκες του.

Και μπορεί η πρώτη και η τρίτη σύζυγός του να είναι σχεδόν αδιάφορες μιας και αρκούνται στο να γεννούν και να μεγαλώνουν τους απογόνους του. Η δεύτερη σύζυγός του η Σέϊκα Μοζάχ, με την οποία έχει 7 παιδιά, είναι εντυπωσιακή, αγαπάει την μόδα και συμμετέχει ενεργά στα κοινά προωθώντας την εκπαίδευση των κοριτσιών. Μάλιστα, συνοδεύει τον σύζυγό της στα περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια χωρίς να καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπό της.

Έχει δε μεγάλη αγάπη στις πανάκριβες δημιουργίες των μεγάλων οίκων μόδας (γι αυτό της έχει αγοράσει και 2 από αυτούς – ποσοστά από τον Valentino και τον Balmain!) Θεωρείται από τις 80 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη! Παντρεύτηκε τον εμίρη στα 18 της χρόνια το 1977 ενώ εκείνος πήρε στα χέρια του την εξουσία αιφνιδιαστικά αλλά αναίμακτα από τον πατέρα του το 1995.

Η περιουσία του περιλαμβάνει υπεπολυτελή σκάφη, πολυτελή ακίνητα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και νησιά και επενδύσεις σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο επισκέπτεται τη χώρα μας με τις γυναίκες του και κάποια από τα παιδιά του ενώ ο πιλότος του αεροπλάνου του είναι ο Έλληνας, πρώην κυβερνήτης της Ολυμπιακής, Ιωάννης Σταυρακίδης.

Έχει επισκεφτεί τα νησιά μας ενώ για καιρό κυκλοφορούσε η φήμη ότι έχει αγοράσει την Οξιά ή ότι θέλει να κάνει επενδύσεις στην Ζάκυνθο. Έρχεται με το τεράστιο learjet του πάντα κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας. Στη συνέχεια απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα σε ένα από τα πλωτά παλάτια του.

Αν τον δει κανείς στο δρόμο, το πιο πιθανό είναι να τον περάσει για απλό τουρίστα και μάλιστα κακόγουστο αφού κυκλοφορεί και αγοράζει μόνος του ακόμα και τα ψάρια που τρώει η οικογένειά του, φορώντας λαστιχένιες παντόφλες.