Ποιος κερδίζει, όταν εσύ νομίζεις ότι είσαι μικρός, λίγος ή αδύναμος;

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA
ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ σήμερα τους ψυχολόγους , ψυχιάτρους , κοινωνιολόγους  και άλλους   ” …..λόγους” ;
—   Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα  του σύγχρονου ανθρώπου;  Θα σας απαντήσουν χωρίς δισταγμό ,:
—   Η  χαμηλή αυτοεκτίμηση του .
      Όταν λέμε αυτοεκτίμηση , εννοούμε πόσο εκτιμά τον εαυτό του ο ίδιος .
     Θα μου πείτε , όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη τους οι περισσότεροι και ανάλογα με το τι βλέπουν νιώθουν περισσότερο ευχάριστα ή δυσάρεστα.
     Οπωσδήποτε τα ”φυσικά ”  χαρίσματα δημιουργούν μια προδιάθεση , η ουσιαστική όμως ”εικόνα” κάποιου , είναι ένα σύνολο διανοητικών και ψυχικών χαρακτηριστικών αρκετά πολύπλοκων.
     Η σύγχρονη αντίληψη για τον άνθρωπο λέει :
      ” Ο  καθένας είναι  μοναδικός . Δεν έχει υπάρξει,, δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον άλλος άνθρωπος με τα ίδια δικά σου χαρακτηριστικά σωματικά , νοητικά , ψυχικά .
     Ο εγκέφαλος σου ελέγχει το 95% των λειτουργειών του σώματος σου αντανακλαστικά ( όπως ακριβώς ένα ρομπότ). Ευτυχώς που γίνεται αυτό διαφορετικά , κάθε φορά που αναπνέεις  θα έπρεπε να το σκέπτεσαι για να γίνει . Ο εγκέφαλος σου  το κάνει αυτό με απόλυτη επιτυχία για πάνω από 2000  προγράμματα που διαχειρίζεται ταυτόχρονα  και για όλο το 24ωρο , για όσα χρόνια ζεις.. Εκπληκτικό !!!
     Όλη η εκπαίδευση που είχες στα σχολεία από όπου πέρασες , εγκατέστησε νέα προγράμματα καθιστώντας τον πιο αποτελεσματικό σε ορισμένα θέματα (ανάγνωση, γραφή, αριθμητική κ.λ.π.)
    . Με επανάληψη κάποιας συγκεκριμένης διαδικασίας προσέθεσες δεξιότητες  όπως η εκμάθηση ενός επαγγέλματος , οδήγησης , μουσικού οργάνου , κομπιούτερ , παιχνιδιού .,αθλήματος .
      Στο 95% θα χρειαστεί να προσθέσεις ένα 2% που έχει να κάνει με τα γονίδια σου . Δηλαδή το DNA  σου .Από που κρατά η ”σκούφια ” όπως λέει ο λαός και που δείχνει και αυτό τη μοναδικότητα σου. Είναι ο μοναδικός κωδικός που έχεις και σε διαχωρίζει σε φυσικό επίπεδο από τους άλλους. Εννοείται ότι αυτό δεν το ελέγχεις . παρόλα αυτά ο νέος κλάδος της ιατρικής επιστήμης η ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΗ , υποστηρίζει με τις τελευταίες έρευνες , ότι αν δεν ενεργοποιηθούν κάποια προβληματικά γονίδια που δείχνουν ”προδιάθεση”  κάποιας πάθησης κληρονομικής , μέχρι τα σαράντα , πενήντα χρόνια κάποιου, υπερισχύει η στάση ζωής του που εν τω μεταξύ αναβαθμίζεται σε νέο πρόγραμμα για τον εγκέφαλο..
       Άλλο ένα 2% από αυτό που είσαι λένε οι ψυχολόγοι και ψυχίατροι , έχει να κάνει με τις ”εμπειρίες” που είχες μέχρι τα επτά σου χρόνια  και που έχουν καταγραφεί με έναν συγκεκριμένο μοναδικό σου τρόπο για σένα στο υποσυνείδητο σου ή εσωτερικό συνειδητό .  Για παράδειγμα , αν στα τρία ή πέντε σου χρόνια σε φόβισε ένα σκυλί που σε γάβγισε , πιθανόν και τώρα στα είκοσι να έχεις επιφυλακτική στάση σε ένα σκυλί και εκείνο με τη σειρά του που αντιλαμβάνεται πως νιώθεις να απειλείται και να σε γαβγίζει πάλι .Ο εγκέφαλος σου στη θέα του σκύλου που γαβγίζει έχει συνδέσει την αντίδραση της πρώτης επαφής του φόβου δηλαδή την οποία και επαναλαμβάνει αντανακλαστικά. Με τον καιρό και την επανάληψη του γεγονότος ,ενισχύεται η σύνδεση της εικόνας του σκύλου με τα αρνητικά συναισθήματα δημιουργώντας έτσι πρόγραμμα. Για να διαφοροποιήσει ο εγκέφαλος την αντίδραση του χρειάζεται να δημιουργηθεί νέα θετική αντίδραση και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της φαντα
       Η φαντασία λοιπόν είναι η λειτουργία του νου σου που μπορεί να σε απαλλάξει από ανεπιθύμητες αντανακλαστικές συμπεριφορές του εγκεφάλου σου (φοβίες )  Η φαντασία σου είναι μόλις το 1%ι του δυναμικού σου και παρόλο που το ποσοστό αυτό δείχνει μηδαμινό , είναι αρκετό για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο στη ζωή σου.
       Η φαντασία είναι η δημιουργική σου δύναμη. Μπορείς να διαφοροποιήσεις , να διορθώσεις, να μετασχηματίσεις , να σχεδιάσεις από την αρχή οτιδήποτε δεν σου αρέσει και να δημιουργήσεις την εικόνα στο νου σου που σε κάνει απολυτα ικανοποιημένο .
        Όταν ο νους δίνει ξεκάθαρη εικόνα στον εγκέφαλο αυτού που θέλει και η καρδιά τη συνοδεύει με το αντίστοιχο συναίσθημα , τότε αυτός με τους 100 δις νευρώνες και τις πάνω από ι τρις συνάψεις που κάνει , θα αναζητήσει τις προυποθέσεις για να εκτελέσει το πρόγραμμα, να φέρει το αποτέλεσμα. Μοιάζει με θαύμα , αλλά είναι καθημερινότητα. Κάθε μέρα ο εγκέφαλος σου κάνει θαύματα για να σε κρατάει ζωντανό και να εκπληρώνει τις επιθυμίες σου.
        Το μόνο που χρειάζεσαι αν δεν το έχεις μάθει είναι : Να επικοινωνείς κατευθείαν με το σύνολο του εγκεφάλου σου (δεξί και αριστερό ημισφαίριο) και να προγραμματίζεις στην συχνότητα ΑΛΦΑ  , τα θέλω σου , όσο μεγάλα και να είναι.,
        Εδώ η Μέθοδος ΣΙΛΒΑ που παρουσιάζω 40 χρόνια τώρα μπορεί να σου εγγυηθεί ότι όπως 20 000 000 άνθρωποι σε 131 χώρες σε 47 γλώσσες κ;αι 62 Πανεπιστήμια τα κατάφεραν να αλλάξουν τη ζωή τους στο καλύτερο. Έτσι και εσύ..
       Μάθε περισσότερα  στη σελίδα μας www.silva.gr