Πολύπλευρη συμμετοχή του ΝΟΚΙ

Την εβδομάδα. από τις 7 και μέχρι τις 14 Απριλίου διεξήχθη στο Ρίο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊκών Σκαφών τύπου Laser 4,7. Η κατηγορία αυτή είναι για αθλητές και αθλήτριες 14-18 ετών (Κορασίδες – Νεανίδες – Παίδες και Εφηβους). Τον Αγώνα διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Ρίου «ΙΑΣΩΝ» σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Laser και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο ΝΟΚΙ είχε μια πολύπλευρη παρουσία ήτοι:

  1. Αγωνιστικά με τη συμμετοχή των Αθλητριών του, Κωνσταντίνας Πολλάτου και Άννας Δημητράτου. Παρότι ο ανταγωνισμός ήταν υψηλοτάτου επιπέδου οι Αθλήτριές μας κατάφεραν να φέρουν αξιόλογες επιτυχίες. Η μεν πρώτη τερμάτισε σε μια κούρσα 38ημεταξύ 108 αγωνιζομένων η δε δεύτερη 13η μεταξύ 55 αγωνιζομένων. Εκτός αυτών των πολύ ελπιδοφόρων αποτελεσμάτων, τεράστιες ήταν και οι εμπειρίες που συνέλεξαν.
  2. Υλικοτεχνικά ο ΝΟΚΙ, αποκρινόμενος στο κάλεσμα του ομίλου ‘ΙΑΣΩΝ’ έστειλε ένα φουσκωτό σκάφος (ιδιοκτησίας της προπονήτριάς μας κ. Γεωργίας Παγουλάτου) για τις ανάγκες του Αγώνα.
  3. Οργανωτικά ο Εφορος Ιστιοπλοΐας του ΝΟΚΙ κ. Τούλιο Κοκκόλης, ήταν μέλος της Επιτροπής Αγώνα, υπεύθυνος για το στήσιμο του Ιστιοπλοϊκού Στίβου, και μάλιστα κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες (θαλάσσια ρεύματα, Ισχυροί άνεμοι).

Εν κατακλείδι θεωρούμε ότι η παρουσία του Ομίλου μας ήταν σε όλα τα επίπεδα πολύ πετυχημένη και απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια όλων. Με την επιτυχημένη παρουσία του σ’ αυτόν τον Αγώνα ο Ομιλός μας αύξησε το κύρος του και στο χώρο της Ιστιοπλοΐας Τριγώνου, ένα κύρος που έχει κερδίσει εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο της Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι, αυτή τη χρονική περίοδο, ο ΝΟΚΙ είναι το μοναδικό σωματείο της Κεφαλονιάς που δραστηριοποιείται στο Άθλημα της Ιστιοπλοΐας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

  1. Το ΝΟ Αργοστολίου, για την παραχώρηση ενός σκάφους Laser, και ελπίζουμε αυτή η κίνηση να αποτελέσει την απαρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας των δύο Ομίλων.
  2. Τις Αθλήτριές μας που καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες
  3. Τους γονείς όλων των Αθλητών και Αθλητριών μας, οι οποίοι είναι πάντα και παντού παρόντες/ουσες στηρίζοντας την προσπάθεια των παιδιών ηθικά, προσωπικά, οικονομικά, κ.τ.λ.
  4. Τις προπονήτριές μας κ. Γεωργία Παγουλάτου και κ. Αντζελα Μουρελάτου για την ανιδιοτελή προσφορά τους.
  5. Τους χορηγούς μας και τα μέλη του Ομίλου μας, χωρίς την οικονομική βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε, μιας και ουδεμία οικονομική υποστηρίξει υπήρξε τα τελευταία χρόνια από οποιονδήποτε κρατικό φορέα, τοπικό ή δημόσιο.

Με την ευκαιρία αυτή καλούμε όλα τα παιδιά, τους νέους και τους όχι τόσο νέους, που ενδιαφέρονται να μάθουν και να εξασκήσουν το Αθλημα ττης Ιστιοπλοΐας να επικοινωνήσουν μαζί μας. Email: noki@ionion. com, Τηλέφωνο: 26710 26275 (Προκαλούμε αφήστε μήνυμα), Ιστιοπλοΐα Τριγώνου (ηλικίες 8- 18 ετών) κ. Παγουλάτου τηλ 6948-601292 και κ. Κοκκόλης τηλ. 6945361617, Ιστιοπλοΐα Ανοιχτής Θάλασσας (ηλικίες 18-98 ετών) κ. Μαρκέτος τηλ. 6970-895823.

(Το Δ.Σ. του ΝΟΚΙ)

dav