Ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Απαγορεύεται η ανάγνωση από νιόπαντρα ζευγάρια)

Η Φυση, βρε Μιχάλη, έχει προικίσει, έχει προστατεύσει τον άνθρωπο με την αδυναμία, να μην μπορεί να προβλέψει το μέλλον του! Μπορεί να σου φαίνεται παράδοξο! Σκέψου όμως το αντίθετο. Οταν θα προέβλεπε τα καλά που τον περιμένουν, όλα πάνε περίφημα. Στα άσχημα όμως, τι θα πρέπει να κάμει; Πώς να αντιδράσει σωστά, για νάχει τι μικρότερες συνέπειες γενικώς;

-Εεεε, αυτά έχει η ζωή -κυρίως-, των ανθρώπων. Ο Δημιουργός -ως και αλάνθαστος-, προνόησε τα πάντα.

  • Θα σου πω για μιά περίπτωση, που με στενοχώρησε πολύ. Οταν παρουσιάστηκα στο Κ.Ε. νεοσύλλεκτων Κορίνθου, γνώρισα έναν Κεφαλονίτη, παιδί μάλαμα. Τι να σου πω λεπτομέρειες; Τον συμπάθησα τόσο που τον θεωρώ σαν αδελφό μου. Μένει στα Καμμένα Βούρλα από χρόνια. Τηλεφωνιόμαστε τακτικά και λέμε τα δικά μας. Με πήρε χθες τηλέφωνο και μου έκαμε την καρδιά περιβόλα! Ευρίσκομαι -μου λέει-, τα τελευταία πέντε χρόνια σε εμπόλεμη κατάσταση με τη γυναίκα μου, αλλά ειδικά εφέτος έχει παραγίνει το κακό.

-Που είναι το παράδοξο, βρε Γρηγόρη; Αυτό είναι φαινόμενο που καλύπτει το μέγιστο ποσοστό των εν εγγάμω βίω, είτε εντίμω είτε ολίγον λερωμένω! Οι τελευταίες εκτιμήσεις φθάνουν στο 78% των ζευγαριών…

  • Το τι μου κάνει αφ’ το πρωϊ, μέχρι το βράδυ δεν περιγράφεται. Ξεκινάει «πάναθεμά σε», «όλο βλακείες λες», «τεμπέλη, απρόκοφτε που μ’ έσπρωξε η τύχη μου σε σένανε που με ζητούσανε εκατό λεβέντες». Πέφτει κάπου κάπου και κανένα «σκάσε», «δεν σε κόβει ο Θεός να ησυχάσω» και να γλιτώσω (…«μέση σου»)

-Με λίγα λόγια, διάλεξε τουλάχιστο συμβολική διαμονή. Τα Καμμένα Βούρλα. Κάηκεεε…

  • Για να μην σε ζαλίζω και σε σένανε -μου λέει-, μ’ έχει στείλει στην κόλαση. Θάμαι κάτω από το 30ο υπόγειο! Πυκνό-πυκνό σκοτάδι.

-Γιατί δε ρώταγες τους διπλανούς του σε ποιό υπόγειο βρίσκεται;

  • Του τόπα και μου απάντησε πως μένει μονάχος του. Ακούει όμως φωνές και ουρλιαχτά από πάνω του από άλλους που έχουν ποιό προνομιούχο νούμερο! Θάναι ελαφροποινίτες!

-Δεν μου λες από που την προμηθεύτηκες την κυρά σου;

  • Ωωωω, είναι δική μας. Κεφαλονίτισσα. Αλλά τέτοιος κάλος, τέτοια επιμονή στα δικά της χωρίς να υποχωρεί ποτέ, δεν ξαναφάνηκε!

-Ξέρεις από ποιο χωριό είναι;

  • Δεν έκατσα να του κάμω ανάκριση. Αλλα εσύ που έχεις νταραβεριστεί με πολύ κόσμο, θα πρέπει να μπορείς να το εντοπίσεις!

-Αλίμονό μου, Γρηγοράκη μου,νά ξερα τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτό μόνο στο Ληξιαρχείο του Δήμου -αν θέλεις-, μπορείς να το μάθεις. Θα κάμεις αίτηση στο Δήμο, ο οποίος υποχρεούται -βάση Νόμου-, να σου απαντήσει εντός διμήνου, αν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θαωρηθεί «παραβίαση χωρικών δεδομένων».

  • Ακόμη και γι’ αυτό τέτοιος μπελάς; Μπα, θ’ αφήσω νάρτει το καλοκαίρι, θα τον ρωτήσω και θα σε ενημερώσω.

-Ναι, φυσικά. Μην το ξεχάσεις, γιατί θάχω την έγνοια…

  • Το θέμα είναι, γέροντα, πως κάτι τέτοια ακούνε και βλέπουνε οι νέοι άνθρωποι και δεν παντρεύονται.

-Επομένως -πρέπει να πείσουμε τις γυναίκες να είναι πιο σεμνός ο ..στόμας τους!

  • Δηλαδή το πρόβλημα το εντοπίζεις στο πάνω μέρος του σώματος;Στο μάθημα της ανθρωπολογίας, πρέπει να υστερούσες, αν δεν είχες μείνει επανεξεταστέος…