Που νάξερε την τύχη της…

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

Μου λέγε προχθές ο φίλος μου ο Θανάσης που προσπάθησε να με δαγκώσει στ’ αφτί-, ειρωνευόμενός με επειδή είμαι εκ των φανατικών υποστηρικτών πως η γέφυρα πρέπει (έπρεπε) να συνδράμει στον κυκλοφοριακό ιστό της πόλης για πολλούς κυρίως λόγους, (τα κοντέρ θα τρέχουν αβέρτα αιώνες απο τον Κουταβο) και μου λέει:

Ειδες ωρέ γέροντα τι γενέται στη γέφυρα απ’ το  πρωϊ, αλλά προπάντος τα βράδια;

Κοσμοπλημμύρα. Συνωστισμός. Δε μπορεί να προσπεράσει ούτε γάτα. Ο κόσμος γλεντά, χαίρεται, γυμνάζεται, ερωτεύεται. Και μπράβο σ’ όσους συντέλεσαν σ’ αυτό.

Συμφωνώ απολύτως Θανάση μου. Κι εγω διαπίστωσα αυτή τη δόξα της γριάς. Για σκέψου-μετά απο τόσα εκατομμύρια Ε που ξοδεύτηκαν για την επισκευή της- να μην περνάνε ουτε σκύλοι, ουτε γαϊδούρια …να την ραντίζουνε! Και να την κοπρίζουνε! Δεν μπορώ όμως να φανταστώ πως ο μηχανικός, De Bosset θα κατασκεύαζε ενα εργο, ενα πανίσχυρο φρούριο για να αμυνθεί εις …ενδεχόμενη επίθεση μιας μεραρχίας βατράχων! Κι αν θέλεις να στο πω στα Κουρουκλεΐκα: Τι θα σου έλεγαν οι …λοιποί Κεφαλονίτες αν για τη μεταφορά μιας μαϊμούς σου, επέλεγες -ως μεταφορικό μέσο- ενα μεγάλο ελέφαντα;

Κούκαλο ο αθάνατος Θανάσης..

Καλά, ωρε μακάκα, αν δεν έχετε πουλάρια στο χωριό σου, δεν έχετε μουλάριαααα; Εεεε;