Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι!

Γράφει ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
τ. Δήμαρχος

(Ενημερωτικό για υποψήφιους γαμβρούς και νύμφες)

ΤΟ ΚΑΚΟ παράγινε. Πολλά κρούσματα. Είναι μεταδοτική αρρώστιας; Η’ μήπως ή αναισθησία και η έλλειψη ντροπής είναι εκείνη που στερούνται αρκετοί Ευρωπαίοι και μη ηγέτες, Πρόεδροι Δημοκρατίας ή Πρωθυπουργοί, όσον αφορά τις σχέσεις τους με το ωραίο φύλλο;

  • Ας πάμε για λίγο πίσω. Για να θυμηθούμε τον μεγιστάνα και Πρωθυπουργό, τον Ιταλό Μπερλουσκόνι! Τι δύναμη, τι κότσια είχε αυτός ο άνθρωπος, ο ωρααίος …και ώριμος! Εκαμε, έκαμε όργια με πάμπολλα θηλυκά και μερικά ανήλικα. Του τα βγάλανε όλα στη φόρα. Υποχρεώθηκε σε διαζύγιο και πληρώνει χρυσά τη τέως νόμιμη σύζυγό του. Πέρασε αμέτρητα δικαστήρια. Πήρε ποινές. Τις ξεπέρασε. Τώρα μάλλον έχει περάσει η μπογιά του -όχι μόνο στα μαλλιά του-, αλλά και στη ζωηρή δράση του. Είναι ξεχασμένος, στα αζήτητα! Εξαφανίστηκε ως διάττων αστήρ!
  • Προχωράμε στον απελθόντα Γάλλο πρόεδρο, τον …Ολαντρέου, τον ένθερμο τελικώς φίλο της Χώαρς μας και ιδιαίτερα του Πρωθυπουργού μας. Κι αυτός με γυναίκα, με παιδιά, ξενοδούλευε με διάσημες Γαλλίδες. Πιστός όμως και ολίγον υποτακτικός στην ώριμη Μέρκελ και τον συρόμενο Σόϊμπλε. Επεσε άδοξα, αφού οι Γάλλοι, τον έκριναν μικρό, έναντι του Μακρόν!
  • Στη θέση του ήρθε ο Μακρόν. Κι αυτός φαινόμενο. Μετά μακρόν φοβερό έρωτα, παντρεύτηκε την …μητέρα του. Και δείχνει πολύ ευτυχισμένος. Το δείχνει, όπως και φυσικό φαινόμενο είναι, το ίδιο να συμβαίνει και με τη συμβία του! Τον φοβερό, τον σφοδρό έρωτά του, επικυρώνουν οι δύο βέρες που φοράει από μιά σε κάθε χέρι! Αυτό όμως ερμηνεύεται πολλαπλώς! Αλλοι, λένε, πως το παίζει ΑριστεροΔεξιός. Αλλοι πως δεν υποτιμά και την απόλαυση της …πισωδρόμησης. Σιγά-σιγά θα βγει στη φόρα τι απ’ αυτά ή άλλο συμβαίνει!
  • Ας φύγουμε, να πάμε μακρυά στην Αμερική! Εχουμε τον Πλανητάρχη Τραμπ. Αυτός παντρελυτηκε την …κόρη του! Η οποία -ξεχνά τη δόξα της και αρκετές στιγμές δείχνει να «αποστρέφεται» τον σύζυγο! Τι τάχα συμβαίνει στο βάθος;
  • Αλλος βορειοΕυρωπαίος Πρωθυπουργός χαίρεται που έχει σύντροφο, φίλο! Υποστηρίζει την «συμβίωση» και δεν το αρνείται. Δείχνει θάρρος και …ανδρισμό! η ευτυχία είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, ο καλός Χριστιανός!
  • Ας μην επεκταθούμε στην Μ. Βρετανία, στον θρόνο, δηλαδή και στους περί αυτόν. Οι Αγγλοι όλα τα χωνεύουν. Λατρεύουν τα βασίλειά τους.
  • Ας περιοριστούμε σ’ αυτά τα ολίγα προς το παρόν, εν αναμονή εξελίξεων… Γιατί, αν σκαλίσουμε λίγο το παρελθόν ημέτερων μπορεί να έχουμε εκπλήξεις που δεν χρειάζεται η αναφορά τους μήπως επηρεάσει την …ανάπτυξη της Χώρας!
  • Πρέπει όμως να συμφωνήσουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, πως έχουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό, άψογους οικεγενειάρχες! Αρκούνται αμφότεροι να αυξάνουν τις επιδόσεις τους σε παρουσία εορτών και πανηγύρεων, κατάθεση στεφάνων και δεξιώσεις, παρουσίες στην t.v. με τους σπάνιους χειροκροτητές τους… Γι’ αυτό, λέω πως πρέπει να είμαστε ευτυχείς, αφού οι σημερινοί ηγέτες μας δεν τσλιμπουρδίζουν! Απευθυνόμενος στους υποψήφιους γαμβρούς και νύφες, τους συνιστώ να μελετήσουν καλά εκ των προτέρων εις ποίαν οδόν θα πορευτούν! Πώς, πότε, γιατί και αν θα αλλαξοδρομήσουν, πρέπει να το σκεφτούν καλά, μήπως από καμιά …επιπολαιότητα τους ξεσκεπάσουν και τότε ποιός τους γλιτώνει!

ΥΓ.

Στο σημείο αυτό, δεν πρέπει να αδικήσουμε και τον γείτονα Δημοκράτη Σουλτάνο Ερντογάν. Μπορεί να είχε εμπλακεί σε πολλά σκάνδαλα οικονομικά, οικογειακώς, αλλά κουκουλώθηκαν και χωνεύτηκαν όλα από τους Μεμέτηδες. Παραμένει όμως πιστός στο Κοράνιον και στη σύζυγό που χαίρεται ως μαντηλοκεφαλοφορούσα γνήσια Μουσουλμάνα.