Πρέπει να πετύχει το εγχείρημα για το καλό του Δήμου μας και των δημοτών μας

Πρέπει να πετύχει το πρωτόγνωρο εγχείρημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάνω από παραταξιακά κάδρα, προς όφελος του Δήμου μας και των συμπολιτών μας, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Σάμης Μάκης Μονιάς.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Ο Δήμος Σάμης από την ίδρυσή του παρουσιάζει έντονα προβλήματα υποστελέχωσης, υποδομών, ανάγκες έργων, μικρών και μεγάλων σε όλους τους τομείς, δικαστικές εκκρεμότητες, παθογένειες κτλ.

Τα παραπάνω εντάθηκαν στην πορεία λόγω της πανδημίας και του ΙΑΝΟΥ με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα. ΚΑΛΕΣΤΗΚΑΜΕ να διαχειριστούμε κρίσεις και να δώσουμε λύσεις, άμεσες και μακροχρόνιες. Καλούμαστε να ξανακτίσουμε τις υποδομές του Δήμου, που καταστράφηκαν από την Αρχή, μέσα σε ένα δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα και με τον ακατέργαστο και ελλιπή νόμο της διάσπασης.

Καλούμαστε

•Να Στελεχώσουμε και να οργανώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου.

•Να αντιμετωπίσουμε πολλές παθογένειες από το παρελθόν.

•Να παρέχουμε υπηρεσίες στους συνδημότες μας.

•Να νομιμοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε την περιουσία του Δήμου.

•Να βγάλουμε κάτω από το χαλί μικρά και μεγάλα προβλήματα.

•Να διεκδικήσουμε την αυτονομία μας από τα νομικά πρόσωπα με νομοθετικές ρυθμίσεις.

•Να υποβάλουμε προτάσεις σε προσκλήσεις προγραμμάτων που τρέχουν για να είναι παρών ο Δήμος και αύριο σε μελέτες και έργα.

•Να ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ό,τι μέχρι σήμερα έχει ενταχθεί σε προγράμματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και με δεδομένη την ομοφωνία στο Δ.Σ. για τα περισσότερα θέματα, απευθύνθηκα στις Δημοτικές Παρατάξεις, με βάση το νόμο, για συνεργασία Αρχών και με θέση ευθύνης. Η συνεργασία των Δημοτικών Παρατάξεων για το ΣΤΕΡΙΩΜΑ και τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ του Δήμου μας είναι μια πολιτική απόφαση με πολλούς αποδέκτες, που η ιστορία θα κρίνει.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μου για την επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την επούλωση πληγών και τη δρομολόγηση μελετών-έργων, που υλοποιούνται και την συναίνεση που είχα σε αυτή την προσπάθεια.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνει ο καθένας μας «υψηλή πολιτική» εκ του ασφαλούς. Η προσφορά και το αποτύπωμα του καθενός μας σε αυτή την προσπάθεια κάνει πιο δυνατή τη φωνή μας προς κάθε κατεύθυνση και αφήνει παρακαταθήκη ότι πάνω από φιλοδοξίες, παρατάξεις, μικροπολιτικές σκοπιμότητες, είναι ο τόπος μας, που θέλουμε να έχει συνέχεια και να διεκδικεί αυτά που του ανήκουν και να παρέχει υπηρεσίες στους Δημό­τες του. Αρνούμαστε ο Δήμος μας να είναι δεύτερης ταχύτητας.

Θέλω να ευχαριστήσω τις παρατάξεις που ανταποκρίθηκαν στην πρότασή μου και βάλαμε τον Δήμο μας πάνω από τα παραταξιακά ΚΑΔΡΑ. Παρ’ όλο που το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο στην τοπική αυτοδιοίκηση, όχι όμως στην ιστορία, θεωρώ ότι πρέπει να πετύχει και θα πετύχει προς όφελος του Δήμου μας και των συμπολιτών μας, από τους οποίους θα κριθούμε.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΗΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΟΝΙΑΣ – ΝΕΤΗΣ