Πραγματική Bασίλισσα! Στο Aργοστόλι το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο «Queen Elizabeth»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επίσκεψη στο μεγαλοπρεπές κρουαζιερόπλοιο Queen Elizabeth (Βασίλισσα Ελισάβετ), το οποίο είχε δέσει στο Μπαστούνι του Αργοστολίου και προκαλούσε δέος σε όσους το αντίκριζαν πραγματοποιήθηκε χθες από φορείς του Δήμου Κεφαλονιάς.

Το «Queen Elizabeth» είναι ένα από τα πιο πολυτελή κρουαζιερόπλοια του Κόσμου, το οποίο μάλιστα βαφτίστηκε από την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Στην τελετή υποδοχής του πολυτελούς πλοίου παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος, ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.

Χρήστος Λευκαδίτης, το μέλος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Αγγελος Μπενετάτος, η υπολιμενάρχης κ. Παναγιώτα Κολοβού και ο τουριστικός πράκτορας που πρακτορεύει το πλοίο στην Κεφαλονιά κ. Διονύσης Ερτσος.

O κ. Κεκάτος απένειμε αναμνηστική πλακέτα της Κεφαλονιάς στην πλοίαρχο του Queen Elizabeth κ. Inger Klein Thorhauge, η οποία είναι η μία εκ των τεσσάρων γυναικών πλοιάρχων Κρουαζιερόπλοιων στον Κόσμο. Στη συνέχεια, η πλοίαρχος ανταπέδωσε με την τιμητική πλακέτα του πλοίου.

Ακολούθησε ξενάγηση στους πολυτελείς χώρους του πλοίου, το οποίο έχει μήκος 294 μέτρα και φιλοξενεί 2.068 επιβάτες. Μεταξύ άλλων διαθέτει 1.000 καμπίνες, τριώροφο θέατρο 860 θέσεων, γυμναστήριο, καζίνο, χώρους εστίασης, πισίνες, αίθουσες spa, βιβλιοθήκη, γήπεδα τένις, μπαρ, πινακοθήκη, αίθουσες χορού, κ.ά.

Δηλώσεις μετά την επίσκεψη, έκαναν οι κ.κ. Κεκάτος και Λευκαδίτης. O κ. Κεκάτος δήλωσε:

«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Κεφαλονιά η επίσκεψη του «Queen Elizabeth», που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον Κόσμο, αλλά και ένα κρουαζιερόπλοιο με βαθιά ιστορία και είναι μεγάλη τιμή που επισκέπτεται το νησί μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ερτσο που εκπροσωπεί την εταιρεία και κατ’ επέκτασην το πλοίο στο νησί, τον αντιπρόεδρο του Λιμενικού ταμείο κ. Λευκαδίτη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τη σημερινή επίσκεψη υποδοχής, τον πλοίαρχο κ. Αγγελο Μπενετάτο που ήταν κυβερνήτης κρουαζιεροπλοίων για πολλά χρόνια και μας υποδεικνύει πως μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την υποδοχή ενός πλοίου όσο καλύτερα γίνεται και την κ. Κολοβού από το Λιμεναρχείο, που τίμησε με την παρουσία της. Ηταν μια πολύ σημαντική στιγμή, μας έγινε μια πολύ ζεστή και εγκάρδια υποδοχή από την πλοίαρχο και μας έγινε μία μεγάλη ξενάγηση. Ηταν μια ακόμα αφορμή να επιβεβαιώσουμε ότι ολα πήγαν καλά και ό,τι μπορούμε να κάνουμε ως Δημοτική Αρχη και ως Λιμενικό Ταμείο να το κάνουμε ακόμα καλύτερα. Μας δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι και σύντομα περιμένουμε να ξανάρθουν».

O κ. Λευκαδίτης δήλωσε:

«Είναι ένα κρουαζιερόπλοιο που έρχεται για τελευταία φορά φέτος και ελπίζουμε να ξανάρθει. Αναβαθμίζει το νησί μας αλλά, αν δεν ήταν όμορφο το νησί μας, δεν θα ερχόταν. Δεν ξέρω αν είναι πιο όμορφο το πλοίο ή το νησί μας, μάλλον το νησί μας. Ευχαριστούμε το πλήρωμα για την παρουσίαση, η πλοίαρχος ήταν εξαίρετη. Εμείς, όμως, δεν ήμασταν και τόσο φιλόξενοι και δεν φέραμε τα κατάλληλα δώρα που έπρεπε. Κι αυτο το δηλώνω δημοσίως».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA