Πραξικόπημα Θεόφιλου-Πασπάλη στη Σκάλα

Δεν έχει ξαναγίνει! Τη μια μέρα αναρτούνε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ απόφαση ΣΚΑΝΔΑΛΟ για το κυκλοφοριακό στη Σκάλα και την άλλη την εφαρμόζουν …δίχως να έχουν έγκριση από την αρμόδια Αποκεντρωμένη!!! 

Τόση είναι η πρεμούρα Θεόφιλου–Κουρκουμέλη (και όσων βρίσκονται πίσω από αυτούς) να εφαρμόσουν την περιβόητη κυκλοφοριακή μελέτη που παραβιάζουν κάθε έννοια νόμου ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ! 

Με πρόσχημα τη λήψη μέτρων πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού εφαρμόζουν την κυκλοφοριακή μελέτη που δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να την εφαρμόσουν με το νόμο! 

Και είναι τόσο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ που ακόμα και στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον αντιδήμαρχο δεν αναφέρεται …λέξη περί μέτρων κατά του COVID αλλά αντίθετα γίνεται αναφορά πως τα μέτρα αποτελούν …«το πρώτο βήμα για την ανάπλαση του χωριού μας έως ότου ολοκληρωθεί η κυκλοφοριακή μελέτη»!!! 

Σίγουρα είναι καραμπινάτη και προκλητική ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ! 

Η αστυνομία, η αποκεντρωμένη και φυσικά ο εισαγγελέας οφείλουν να επέμβουν!

Ένα ατύχημα αν συμβεί ποιος θα ευθύνεται;

Βέβαια τα κίνητρα είναι άλλα και όχι «η ανάπλαση του χωριού μας» και τα άλλα δακρύβρεκτα, αλλά ξεπληρώνοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις να ΔΟΘΟΥΝ επί των πεζοδρομούμενων δρόμων επί πλέον τραπεζοκαθίσματα! 

Και αυτό ξεκάθαρα προκύπτει από το νόμο που χρησιμοποιήθηκε! 

Άρθρο 65 του ν 4688/2020 με τίτλο …«Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)»!!!

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Την ώρα που η Σκάλα, όπως όλη η Κεφαλονιά και χειρότερα, βιώνει τα αποτελέσματα της ανύπαρκτης τουριστικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου, ο Θεόφιλος και οι συν αυτώ επιμένουν να εφαρμόσουν την κυκλοφοριακή μελέτη έστω και με τεχνάσματα και να αποκαλυφθούν ταυτόχρονα οι σκοποί που επιδιώκουν στην πραγματικότητα! 

Την εκπλήρωση προεκλογικών υποσχέσεων για αύξηση των τραπεζοκαθισμάτων.

Το θέμα έχει προκύψει εδώ και καιρό με την εφαρμογή μιας κυκλοφοριακής μελέτης που έχει γίνει …επί χάρτου! 

Ήδη από τις 4/2 ο «Η» με πρωτοσέλιδο άρθρο του πρόβαλε το θέμα και στη συνέχεια οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν μαζεύοντας υπογραφές (πρωτοσέλιδο «Η» 31/3). 

Η περιβόητη κυκλοφοριακή μελέτη «Σκάλα=Λαβύρινθος» του αόρατου μελετητή, πέρασε από την ΕΠΟΙΖΩ με αλλεπάλληλες αποφάσεις (τελευταία στις 15 Απριλίου με την 15/2021 ΑΔΑ: ΨΡΣ146ΜΓΤΤ-ΛΘΣ). Οι κάτοικοι προφανώς αντέδρασαν με προσφυγή στην Αποκεντρωμένη, ο Συντονιστής …μπέρδεψε περισσότερο την υπόθεση και τελικά η όλη ιστορία μπερδεύτηκε στην …γραφειοκρατία.

Κι ενώ η Σκάλα βιώνει την απόλυτη ερήμωση, οι έχοντες το συμφέρον από την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, προφανώς με νομικές συμβουλές από το παρασκήνιο, προκειμένου να αυξήσουν τα τραπεζοκαθίσματα τους στον κεντρικό δρόμο (βασικά) …ανακάλυψαν μια ρύθμιση που έχει σχέση με τον …κορονοϊό! 

Την ώρα λοιπόν που έχουν αρθεί ΟΛΑ τα μέτρα κατά του COVID 19, o δήμαρχος Μιχαλάτος δια του Γραφείου Δημάρχου απροκάλυπτα όπως ομολογείται στη σχετική εισήγηση προς την ΕΠΟΙΖΩ παρεμβαίνει στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου «προκειμένου να εξεταστούν κυκλοφοριακά για μετατροπή σε πεζόδρομο, καθημερινά από 01-07-2021 μέχρι 30-09-2021 από ώρα 12:30μμ μέχρι τα μεσάνυκτα» διάφορα τμήματα οδών της Σκάλας!!! 

Πρόσχημα το κυκλοφοριακό με πραγματικό σκοπό να αυξηθούν τα τραπεζοκαθίσματα σε συγκεκριμένους επαγγελματίες!!! 

Το θέμα συζητήθηκε στην ΕΠΟΙΖΩ την περασμένη Τρίτη 29/6 και κατά πλειοψηφία φυσικά έγινε δεκτή η εισήγηση η προερχόμενη τυπικά από τις Τεχνικές Υπηρεσίες μετά το αίτημα «του Γραφείου Δημάρχου». 

Ο μοναδικός διαφωνών Νίκος Ανουσάκης ήταν σαφής:

«Παρότι είμαι ξεκάθαρα υπέρ της πεζοδρόμησης εντούτοις ψηφίζω κατά της συγκεκριμένης εισήγησης και της συγκεκριμένης μελέτης διότι δεν έχει τεθεί σε ευρεία διαβούλευση και υπάρχουν ενστάσεις και προσφυγές από σημαντική μερίδα πολιτών. Δεν συναινώ στην από το παράθυρο υλοποίηση της μελέτης με την επίκληση των διατάξεων covid πολύ δε περισσότερο με την έλλειψη τουρισμού».

Αυτό δε που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο Θεόφιλος και οι συν αυτώ επιχειρούν να δυσφημήσουν τους αντιδρώντες λέγοντας (ακόμη και στην ΕΠΟΙΖΩ) ότι αυτοί που αντιδρούν …«δεν είναι κάτοικοι της Σκάλας, αλλά από το Αργοστόλι, το Ρατζακλί και αλλού» παραβλέποντας ότι αυτοί που προσπαθούν να διαβάλλουν αναίσχυντα είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ που δραστηριοποιούνται στη Σκάλα, όπως ο Θεόφιλος, ο αντιδήμαρχος Κουρκουμέλης και άλλοι του συστήματος! 

Προφανώς οι πολύ περισσότεροι ενδιαφερόμενοι πολίτες της Σκάλας «δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια» πολύ περισσότερο που απροκάλυπτα ο Θεόφιλος και οι δικοί του ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ να πάρουν μέτρα κατά του covid από μια Σκάλα που έτσι κι αλλιώς είναι ΑΔΕΙΑ, αλλά να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους ψηφοφόρους τους γεμίζοντας με τραπεζοκαθίσματα το χωριό!!! 

Η γελοιότητα με τον παλαιοκομματισμό σε όλο τους το μεγαλείο! 

Τόσο ξεδιάντροπα!