Προβολή της Κεφαλονιάς στη Σερβία με αφορμή τα 150 χρόνια Ελληνοσερβικής συμμαχίας

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η προβολή της Κεφαλονιάς στην Σερβία μετά και την επιστροφή των Σέρβων επισήμων στην χώρα τους.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόσδοβατς Αλεξάντερ Μίρκοβιτς μίλησε στις 6/10/2017 στην κρατική τηλεοράση της Σερβίας PTC/1 για την επίσκεψή του στο νησί μας.

Ο κ. Μίρκοβιτς αναφέρθηκε στα 150 χρόνια Ελληνοσερβικής Συμμαχίας και τους δεσμούς αλληλεγγύης και φιλίας που ενώνουν τη Σερβία με την Κεφαλονιά. Μίλησε για την πολύτιμη βοήθεια που είχαν δώσει οι Σέρβοι κατά τη διάρκεια των καταστροφικών σεισμών του 1953 στην Κεφαλονιά όπου έφεραν 50 σπίτια, αλλά και για την βοήθεια που πρόσφερε με τη σειρά της η Κεφαλονιά πριν και μετά τους βομβαρδισμούς στην Σερβία το 1999, όπου πολλά παιδιά τότε φιλοξενήθηκαν στο νησί μας.

Τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Βόσδοβατς και του Δήμου Κεφαλονιάς, η οποία ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με τις ονοματοδοσίες στο Ληξούρι όπου μία οδός μετονομάστηκε σε Οδό Βόσδοβατς, με τις ανταλλαγές μαθητών-φοιτητών και συνεργασία επιχειρηματιών από το Βοζντοβατς με επιχειρηματίες της Κεφαλονιάς, αλλά και την επικείμενη τελετή ονοματοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στο Αργοστόλι, όπου μία οδός θα μετονομαστεί σε Οδό Σάμπατς, με την παρουσία του Πρέσβη της Σερβίας.

Δημοσίευμα της κρατικής τηλεόρασης της Σερβίας 3-10-2017 κατά την διάρκεια επίσκεψης του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βελιγράδι, αναφέρει:

Δρόμος στην Κεφαλονιά θα ονομασθεί με το όνομα του Δήμου Vozdovac.

Στο πλαίσιο της σήμανσης 150 χρόνων σερβικής-ελληνικής φιλία, στην πόλη Liksuri, στο ελληνικό νησί της Κεφαλονιάς, ένας δρόμος πήρε το όνομά του από τον Δήμο Vozdovac του Βελιγραδίου.

Οι αδελφότητες του Liksuri και του Vozdovac υπέγραψαν ένα χάρτη αδελφοποίησης το 1995 και στο Βελιγράδι υπάρχουν ήδη δύο δρόμοι που φέρουν το όνομα Kefalonska και Liksuri.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Voždovac Aleksandar Mirković και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Miloš Stojanović και Momir Ćirović παρευρέθηκαν στην τελετή τελετής έναρξης.

Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία του Δήμου Vozdovac, όπου εκφράστηκαν απόψεις σχετικά με την επέκταση των σχέσεων και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο δήμων, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών του Δήμου Vozdovac.