Προκήρυξη για 6 θέσεις μονίμων ιατρών στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο

Αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια η έγκριση για προκήρυξη 80 θέσεων ειδικευμένων ιατρών σε όλη την Ελλάδα.

Από τις 80 θέσεις σε όλη τη χώρα, στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας αντιστοιχούν 6 θέσεις. Δηλαδή το 7,5% του συνόλου της προκήρυξης πανελληνίως αφορά το νομό μας.

Περιλαμβάνονται θέσεις για τις εξής ειδικότητες:

  • 2 θέσεις Επιμελητή Β’ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ 
  • 1 θέση Διευθυντή ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ 
  • 1 θέση Διευθυντή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ 
  • 1 θέση Επιμελητή Β’ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
  • 1 θέση Επιμελητή Α’ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ 

Οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι μόνιμες και αφορούν και σε θέσεις Διευθυντή και Επιμελητή Α’, επομένως υπάρχει ισχυρό κίνητρο για τη στελέχωσή τους.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 27/07/2020 ώρα 12.00 και λήγει στις 17/08/2020 ώρα 12.00

Επίσης μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένονται οι κρίσεις και για την αντίστοιχη προκήρυξη του Φεβρουαρίου που αφορούσε σε 7 θέσεις ιατρών για τα νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την αποδοχή των αιτημάτων μου στον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον Διευθυντή του γραφείου του κ. Υφυπουργού κ. Παναγιώτη Γεωργόπουλο καθώς και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη.

Η προσπάθεια για την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού στον τομέα της υγείας συνεχίζεται, σε συνδυασμό με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, για την οποία η προθεσμία λήγει σήμερα στις 24.00.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης