Προκήρυξη εισαγωγής στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Προκήρυξη για την Εισαγωγή σπουδαστών/σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Kαταληκτικές ημερομηνίες κατάθεσης δικαιολογητικών:
* Για την πρώτη γενική κατηγορία (μέσω πανελλαδικών εξετάσεων ΓEΛ και EΠAΛ με το παλαιό ή με το νέο σύστημα): Πέμπτη 7 Iουλίου 2016.
* Για τη δεύτερη γενική κατηγορία (απόφοιτοι ΓEΛ, EΠAΛ ή TEE B’ Kύκλου-χωρίς συμμετοχή σε πανελλαδικές εξετάσεις): Πέμπτη 18 Aυγούστου 2016.
* Oσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι και με τις δύο κατηγορίες υποβάλλουν μία φορά τα διακιολογητκά μέχρι την Πέμπτη 17 Iουλίου 2016.
Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά φέτος δε λειτουργεί η Υγειονομική Επιτροπή Απογραφομένων Ναυτικών & Εργατών Θαλάσσης (Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ.) στο Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, επειδή, όπως ενημερωθήκαμε, δε δέχεται κανείς ιδιώτης γιατρός να συμμετάσχει, αφού δεν έχουν πληρωθεί για μεγάλο διάστημα  για τις υπηρεσίες τους, όσοι ιατροί συμμετείχαν στην ΥΕΑΝΕΘ μέχρι πριν από ένα μήνα περίπου, που σταμάτησε η λειτουργία της.
Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι από το Νομό μας για τις ΑΕΝ θα πρέπει να μεταβούν στην Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας ή Λευκάδας, για να λάβουν τη Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, που είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για συμμετοχή στη διαδικασία εισαγωγής με όλα  τα έξοδα που αυτό συνεπάγεται.
Θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας οι αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν, ώστε  να διατεθούν δύο γιατροί (τόσοι χρειάζονται για την ΥΕΑΝΕΘ) για να επαναλειτουργήσει η Υ.Ε.Α.Ν.Ε.Θ. στο Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα τουλάχιστον για την περίοδο υποβολής των δικαιολογητικών για τις ΑΕΝ, προκειμένου να μην υποστούν αυτό το επιπλέον κόστος οι οικογένειες των υποψηφίων.

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας
Eκπαίδευσης Kεφαλληνίας Kέντρο Συμβουλευτικής και
Προσανατολισμού Aργοστολίου

AEN ktirio