Προκηρύξεις Πρωταθλήματος και Κυπέλλου 2020-21

Ανακοινώθηκε από την  ΕΠΣΚΙ και η προκήρυξη του τοπικού πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας, περιόδου 2020-2021.

Oπως αναφέρει το sportsthea, υπήρξαν αλλαγές σε σχέση με την περυσινή περίοδο, όπως στις ηλικίες των «μικρών», αφού φέτος, όπως και στο κύπελλο οι ομάδες στην αρχική τους ενδεκάδα υποχρεούται να χρησιμοποιούν δύο ποδοσφαιριστές 17αρηδες, δηλαδή γεννηθέντες από 1/1/2003 και εντεύθεν (πέρυσι συμμετείχαν γεννηθέντες 2002 και 2004).

Ποιες χώρες είχαν ανακαλύψει το ποδόσφαιρο αιώνες πριν από την …Επίσης, όλα τα Σωματεία της Α’ κατηγορίας υποχρεούται να μετέχουν τουλάχιστον σε ένα από τα πρωταθλήματα υποδομών της διοργανώτριας, ενώ προεραιτική είναι η συμμετοχή των Σωματείων που πέρυσι συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας!

Σε ότι αφορά τους προπονητές σημειώνεται το εξής:

«Επειδή η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. µε την υπ’ αριθµ. 8/2020 απόφασή του ∆.Σ. της αποφάσισε την µη υποχρεωτικότητα στην πρόσληψη προπονητή, πριν την έναρξη του Πρωταθλήµατος και µε την κατάθεση της ∆ήλωσης – Συµµετοχής Πρωταθλήµατος, περιόδου 2020-2021, το σωματείο πρέπει να αιτείται την εξαίρεση πρόσληψης προπονητή για οικονομικούς λόγους εφόσον το επιθυµεί»!!!!!

(Σ.Σ.: Να δούμε πότε επιτέλους θα μπει μια τάξη σε αυτόν τον σημαντικό χώρο).

Στην Α’ κατηγορία μέχρι τώρα έχουμε επίσημα 15 ομάδες, ενώ αναμένεται τουλάχιστον ακόμη μία (Αστέρας Ληξουρίου).

Αρχικά, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους και η συνέχεια με την εξής σειρά:

Τα σωµατεία που θα καταλάβουν τις δυο πρώτες θέσεις στην βαθµολογία από κάθε όµιλο της Α’ Σειράς αγώνων, θα αγωνισθούν σε διπλούς αγώνες µετά από κλήρωση που θα γίνει από την Ε.Ε.Π. & Κ.Ε./Ε.Π.Σ.Κ.Ι. ξεκινώντας µε την ακόλουθη βαθµολογική κατάταξη τους αγώνες της Β’ Σειράς: Το πρώτο σωµατείο του κάθε οµίλου θα ξεκινά µε +2 βαθµούς. 

Πρωταθλήτρια οµάδα θα αναδεικνύεται εκείνη που κατέλαβε την µεγαλύτερη βαθµολογική σειρά σύµφωνα µε τον πίνακα βαθµολογίας της δεύτερης σειράς στην διεξαγωγή της οποίας σε περίπτωση ισοβαθµίας η βαθµολογία θα καθορίζεται σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στον ΚΑΠ Ερασιτεχνών.

Τέλος, όσον αφορά τους υποβιβασμούς στην Β’ κατηγορία θα οδηγηθούν οι τρεις τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο, συνολικά έξι.

To Kύπελλο Ερασιτεχνών

Ανακοινώθηκε από την Ε.Π.Σ.Κ.Ι. η προκήρυξη του κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών 1ης φάσης, περιόδου 2020-2021.

Σημαντική αλλαγή, σε σχέση με την περυσινή περίοδο, οι ηλικίες των «μικρών», αφού φέτος οι ομάδες στην αρχική τους ενδεκάδα υποχρεούται να χρησιμοποιούν δύο ποδοσφαιριστές 17αρηδες, δηλ. γεννηθέντες από 1/1/2003 και εντεύθεν.

Στον συγκεκριμένο θεσμό, η συμμετοχή όλων των Σωματείων είναι υποχρεωτική, μιας και θα υπάρχει μια μόνο κατηγορία, η Α’.

Τέλος όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, τα παιχνίδια της 1ης σειράς θα διεξαχθούν σε 4 ομίλους και σε διπλά παιχνίδια (μίνι πρωτάθλημα), μετά από κλήρωση και βάσει δυναμικότητας των ομάδων.