Προσοχή στις Παραλίες του κόλπου των Αφαλών!

Eχω γράψει πολλές φορές ότι το κύριο καθήκον των αρχών ενός τόπου δεν είναι η βεβαίωση παραβάσεων και η επιβολή προστίμων.

Το σημαντικότερο καθήκον τους είναι η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών!

Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται τις αρχές, σαν εγγυητές της ασφάλειας τους  και σαν φύλακες της ακεραιότητας τους και όχι σαν εχθρούς έτοιμους να καταπατήσουν τα δικαιώματα τους.

Στα πλαίσια αυτά ενέργησε και ο Λιμενάρχης Ιθάκης, Υποπλοίαρχος κ. Μιχάλης Ανδριόπουλος, στέλνοντας μια εγκύκλιο προς όλους τους εμπλεκόμενος σε μια προσπάθεια να προστατεύσει λουόμενους από πιθανό σοβαρό ατύχημα!

Οι παραλίες Πλατυνάμμος, Κάθισμα, Ποντικός, και Συκιά, στον κόλπο των Αφαλών, είναι από τις καλύτερες που διαθέτει το νησί μας.

Οι παραλίες αυτές είναι προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα.  Εκατοντάδες θαλαμηγοί και σκάφη παντός τύπου, συρρέουν εκεί το καλοκαίρι, για ένα απολαυστικό μπάνιο στα κρυσταλλένια τουρκουάζ νερά!

Οι παραλίες, όμως, αυτές βρίσκονται κάτω από κάθετους γκρεμούς και συχνά πέφτουν κομμάτια βράχων και πέτρες στο βάθος τους.

Έτσι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να πλησιάσει κάποιος προς τις παρυφές των βράχων.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν συμβεί αρκετοί τραυματισμοί, ευτυχώς όχι σοβαροί. Θα μπορούσε όμως να είχε συμβεί ακόμα και θανατηφόρο ατύχημα, καθώς οι πέτρες πέφτουν από πολύ μεγάλο ύψος!

Δυστυχώς οι υπεύθυνοι των τουριστικών πλοιαρίων που μεταφέρουν εκεί λουόμενους, δεν τους πληροφορούν για τον ενδεχόμενο κίνδυνο.

Πολύ σωστά λοιπόν ο Λιμενάρχης, επισημαίνει τους κινδύνους και καθιστά υπεύθυνους τους πλοιάρχους όλων των σκαφών που αποβιβάζουν λουόμενους σ’ αυτές τις παραλίες!

Απολαύστε το μπάνιο σας στήνοντας τις ομπρέλες σας όμως μη πλησιάσετε στις παρυφές των βράχων αναζητώντας σκιά!