Προσφυγή στη Δικαιοσύνη ζητάει η Eνωμένη Tετράπολη, από την Mονή Kηπουρίων και τη Mητρόπολη

Υπό συνθήκες οι οποίες δημιουργούν τουλάχιστον πολλές απορίες και ερωτηματικά, άρχισε η κατασκευή ενός ακόμη αιολικού πάρκου από την εταιρεία «ΙOΝΙOΣ ΑΝΕΜOΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΕ» στα Καμιναράτα σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλους αλλά και ιστορικής βαρύτητας, αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένη Τετράπολη».
Εκτός των ανωτέρω, συνεχίσει η ανακοίνωση, είναι απορίας άξιο πως επετράπη η κατασκευή του αιολικού πάρκου σε μία περιοχή εκτάσεως 17.0119 στρεμ. η οποία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή στην Μονή Κηπουραίων η οποία εξασκεί συνεχώς και αδιαλείπτως τα δικαιώματα της στην παραχωρηθείσα έκταση από αιώνων αρμονικά, και σε συνεργασία με τους κτηνοτρόφους της τοπικής κοινότητος Καμηναράτων.
Μετά τα παραπάνω και παρακάμπτοντας προς το παρόν πλήθος άλλων ερωτημάτων που έχουν σχέση με το θέμα (ποιός υπέδειξε τα όρια, ανυπαρξία δημόσιας περιουσίας στα Επτάνησα, έλλειψη στοιχειώδους έρευνας ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής το οποίο οι εκ Παλικής υπάλληλοι του Δασαρχείου γνωρίζουν άριστα κτλ) καλούμε το συμβούλιο της Μονής Κηπουραίων αλλά και κυρίως την Μητρόπολη Κεφαλληνίας να προσφύγουν άμεσα στην δικαιοσύνη και να προασπίσουν την περιουσία της Ιεράς Μονής Κηπουραίων.
Στον αγώνα αυτό με την Μητρόπολη Κεφαλληνίας, η οποία έχει την τυπική ευθύνη ενάσκησης των ενδίκων μέσων, συμπαρατάσσεται ολόκληρη η κοινωνία μας.
Αυτή την φορά θέλουμε να πιστεύουμε ότι η βάρβαρη παρέμβαση σε βάρος του τόπου μας όχι μόνο θα σταματήσει αλλά θα κληθούν και οι υπεύθυνοι να καταβάλλουν το τίμημα της καταστροφής που έχουν επιφέρει στην περιοχή.

Γραφείο Τύπου
της Δημοτικής Παράταξης
«ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠOΛΗ»

O κ. B. Pουχωτάς