Προσωπικότητα και ικανότητες σίγουρα βλάπτουν!

Γράφει ο ΠAYΛOΣ ΠAΠAΔATOΣ
Eπικοινωνιολόγος-οικονομολόγος

Προσωπικότητα και ικανότητες σίγουρα βλάπτουν! (Σεβασμός στα χρήματα των φορολογούμενων)

Με ιδιαίτερη χαρά διαβάζω ότι ο Κωστής Χατζηδάκης μελετάει πώς θα βάλει ένα ανώδυνο τέλος στη θλιβερή ΛΑΡΚΟ που έχει κοστίσει στους Έλληνες φορολογούμενους εκατοντάδες εκατομμύρια.

Χίλιες φορές να πληρώνει το κράτος τους «εργαζόμενους» για να κάθονται στα σπίτια τους, παρά να παραμένει η ΛΑΡΚΟ ανοικτή.

Δεν είναι όμως μόνο η ΛΑΡΚΟ – είναι κι άλλοι οργανισμοί των οποίων οι «εργαζόμενοι» δεν γνωρίζουν καν ποιο είναι το αντικείμενο της εργασίας τους! Ώρα να κλείσουν οι καταχρεωμένες κρατικές εταιρίες και οι οργανισμοί και να δημιουργήσουμε νέες εταιρίες αμυντικής βιομηχανίας στις οποίες να μετατίθενται εκεί οι «εργαζόμενοι» των οργανισμών και των εταιριών του δημοσίου που θα κλείνουν.

Έτσι πρέπει να ενεργεί το επιτελικό κράτος και όχι να κάνει ανακύκλωση της μιζέριας μας με εξαγγελίες επιδομάτων και δήθεν σημαντικές αυξήσεις συντάξεων, όταν το 80% εξ αυτών δεν θα αυξηθεί ούτε ένα ευρώ.

Κάτι όμως πολύ ανησυχητικό, στο οποίο ελάχιστοι δίνουν σημασία, είναι η απόφαση του γιγαντιαίου τουρκικού ομίλου Dogus (20 δις έσοδα ετησίως και επενδύσεις σε 30 χώρες) να φύγει από την Ελλάδα στην οποία είχε επενδύσει 400 εκατομμύρια. Πούλησε τη συμμετοχή του στο Hilton, στον Φλοίσβο και σε άλλες μαρίνες και φεύγει. Μήπως ο Ακάρ, o διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, ξέρει κάτι που εμείς αγνοούμε; Πάντως αν η κυβέρνηση πανικοβάλλεται και  ενδίδει σε αστείους εκβιασμούς ποδοσφαιρικών παραγόντων, ίσως ήλθε η ώρα να τα βρούμε και με τον Ερντογάν -ας χάσουμε και κάτι- γιατί πλέον σιγουρεύτηκε για τις αντοχές μας   και θα γελά με τις ‘κόκκινες γραμμές’ μας! (Εδώ συμβιβαστήκαμε με τους «ανύπαρκτους» Σκοπιανούς).

Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα όπου λίγοι σέβονται τον ιδρώτα του φορολογούμενου πολίτη. Tα 40 μεγαλύτερα και πλέον κερδοφόρα ξενοδοχεία της χώρας είχαν τo 2018 κέρδη 70 εκατομμύρια ευρώ.

Πώς εξηγείται λοιπόν το γεγονός ότι μία επιτροπή διαιτησίας επιδικάζει σε έναν ξενοδόχο 626 εκατομμύρια με το δικαιολογητικό ότι η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου αθέτησε κάποια συμφωνία της; Το ποσό ισοδυναμεί με το 14% των φορολογικών εσόδων του κράτους μας το 2018!!!

Λίγος σεβασμός στον φορολογούμενο δεν βλάπτει.

Σημείωση

Ακόμη δεν αντιλαμβάνομαι γιατί σε τόσο δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας επιλέξαμε για τη θέση του επιτρόπου στην ΕΕ έναν υψηλόβαθμο υπάλληλό. Έχω την εντύπωση ότι και η φωνή μας έχει τέτοια ισχύ, όσο και η φωνή ενός πρώην υπαλλήλου! Τι κρίμα που σε αυτές τις δύσκολες ώρες δεν έχουμε έναν επίτροπο με το πολιτικό εκτόπισμα της Ντόρας!!!

Αλλά ως φαίνεται, οι επιλογές γίνονται με κριτήριο τον βαθμό ελέγχου του «στελέχους». Συνεπώς, προσωπικότητα και ικανότητες σίγουρα βλάπτουν.