Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 4 κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών στην Κεφαλονιά

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία της απολογίας των 4 συλληφθέντων (καταζητείται ένας 5ος) που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών στην Κεφαλονιά.

Και οι 4 κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά από ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή. Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στις φυλακές μέχρι τη διενέργεια της δίκης τους που θα γίνει μέσα σε 18 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την μελέτη και την αξιολόγηση των στοιχειών που συγκεντρώθηκαν προέκυψε ότι μέλη της εγκληματικής ομάδας ήταν πέντε άτομα, από τα οποία τρείς υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23, 29 και 31 ετών και δύο ημεδαποί ηλικίας 30 και 46 ετών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 17 άτομα, χρήστες.

Η δράση της ομάδας εντοπίζεται στην αποκλειστική πώληση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, ενώ τα μέλη της ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητα τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με τις – κατά περίπτωση- κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της συστηματικής διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και άλλα αδικήματα.

Οπως ήδη έχουμε γράψει, η αστυνομική επιχείρηση που κλιμακώθηκε στις 08-09-2016 στην Κεφαλονιά και είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν τέσσερα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα οι δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 29 και 31 ετών καθώς και οι δύο ημεδαποί ηλικίας 30 και 46 ετών.

Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και άλλους χώρους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • Το χρηματικό ποσό των (9.460) ευρώ
  • Ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης
  • Ενα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο καθώς και
  • 12 κινητά τηλέφωνα

Την προανάκριση και τις πολυήμερες έρευνες πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν οι κ.κ. Κώστας Ζαπάντης, Γιάννης Κουρούκλης, Παναγής Καππάτος και Θανάσης Αυγερινός.