Προχωρά το κτιριολογικό πρόγραμμα του Ι. Πανεπιστημίου στην Κεφαλονιά

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε μια σημαντική εξέλιξη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα νησιά μας, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας ενέκρινε και επίσημα προχθές το κτιριολογικό πρόγραμμα των τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι.

Πρόκειται για την ανέγερση νέου κτιρίου επιφάνειας 3.100 τετραγωνικών μέτρων, θέμα που συζητήσαμε με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο.

Αναλυτικά προβλέπονται ως χώροι κύριας χρήσης:

  • 600 τ.μ. για το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (εργαστήρια και γραφεία)
  • 700 τ.μ. για το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (εργαστήρια, γραφεία και εκπαιδευτικοί χώροι)
  • 310 τ.μ. κοινόχρηστων χώρων (βιβλιοθήκη, αίθουσες διδασκαλίας κ.α.)
  • 705 τ.μ. βοηθητικών χώρων (αρχεία, αποθήκες, πυρασφάλεια, υποσταθμός ΔΕΗ)

Μαζί με την προσαύξηση χώρων για δομικά στοιχεία όπως κλιμακοστάσια, χώρους υγιεινής και διαδρόμους, η επιφάνεια του κτιρίου φθάνει τα 3.100 τ.μ.

Με τον Υφυπουργό κ. Συρίγο συζητήσαμε για τη χρηματοδότηση του κτιριολογικού προγράμματος από το Υπουργείο και συγκεκριμένα της μελέτης του.

Συγχαρητήρια στον Πρύτανη κ. Ανδρέα Φλώρο, στη διοίκηση και στο επιστημονικό προσωπικό των τμημάτων μας που εργάστηκαν για αυτή την προετοιμασία και την έγκριση του κτιριολογικού προγράμματος.

Παράλληλα προχωρούν κανονικά από το ΕΣΠΑ του Ιονίου Πανεπιστημίου και με πρωτοβουλία του κ. Πρύτανη, οι διαδικασίες για την ανέγερση φοιτητικών εστιών σε Κεφαλονιά, Λευκάδα και Ζάκυνθο.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς  και Ιθάκης