Πρωταθλητής Α’ Κατηγορίας ο Παλληξουριακός

Ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Παλληξουριακός που θα μας εκπροσωπήσει στη Γ’ Εθνική και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ και όσον αφορά το τοπικό ποδόσφαιρο και την Α’ κατηγορία, πρωταθλητής για το 2019-2020 ανακηρύσσεται ο Παλληξουριακός και την επόμενη σεζόν θα επιστρέψει, μετά από δύο χρόνια, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Μετά την ανακοίνωση της ΕΠΟ ο Παλληξουριακός αναδεικνύεται πρωταθλητής Α’ και θα παίξει τη νέα περίοδο Γ’ Εθνική, ενώ θα μπεί στην κληρωτίδα και για τοπικός Κυπελλούχος

Οι ομάδες που θα υποβιβασθούν στην Β’ κατηγορία, αν δεν αλλάξει κάτι στην ισχύουσα προκήρυξη, θα είναι ο Εθνικός Κεφαλονιάς και η Πρόοδος Ιθάκης.

Όσον αφορά την Β’ Κατηγορία, πρωταθλητής 2019-2020 και πάντα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, αναδεικνύεται ο Ηρακλής Πρόννων, ενώ το δεύτερο εισιτήριο ανόδου στη «μεγάλη” κατηγορία του τοπικού ποδοσφαίρου θα πάρει ο 2ος του βαθμολογικού πίνακα Α.Ο. Ερίσου, με την καλύτερη κατά γενική ομολογία ομάδα του πρωταθλήματος Α.Ε.Κ. να μένει εκτός ανόδου, αφού θα σταθεί άτυχη, ισοβαθμώντας με την ομάδα της Ερίσου, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο από τις υπόλοιπες ομάδες.

Στην Β’ Κατηγορία, δεν τίθεται θέμα υποβιβασμού, αφού δεν διεξάγεται πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας!

Τέλος το ίδιο ισχύει και για την διοργάνωση του κυπέλλων των Ενώσεων που διακόπτεται και έτσι ο φετινός κυπελλούχος στις Ενώσεις θααναδειχθεί με κλήρωση. Ηδη η Εικοσιμία ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην Κλήρωση, οπότε Κυπελλούχος θα αναδειχθεί μία από τις ομάδες Παλληξουριακός, Διλινάτα και Φωκάτα.


Παλληξουριακός: Συγχαίρουμε όλους τους συντελεστές


Από τον Παλληξουριακό εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. αποφάσισε πρόσφατα, μέσω τηλεδιάσκεψης, την οριστική διακοπή των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών κατηγοριών (Γ’ Εθνική και Τοπικά Πρωταθλήματα Ενώσεων αντίστοιχα) επικυρώνοντας τις βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων.

Ως εκ τούτου, η ομάδα μας ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια για την σεζόν 2019/2020 καθώς την στιγμή της διακοπής (μετά το τέλος της 19ης Αγωνιστικής) βρισκόταν πρώτη – και αήττητη – στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. έχοντας 43 βαθμούς ενώ, συγχρόνως, προβιβάζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020/2021.

Πρόκειται για μιαν εξέλιξη που δεν μας επιτρέπει -και λόγω, φυσικά, των συγκυριών – να πανηγυρίσουμε αναλόγως. 

Ωστόσο, οφείλουμε να συγχαρούμε θερμά όλους τους συντελεστές (ποδοσφαιριστές, προπονητές και μέλη του Δ.Σ.) για την – μέχρι την διακοπή – αγωνιστική πορεία της ομάδας μας σε όλες τις διοργανώσεις».

A.O. ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ