Πρωτομαγιά 2021: Η μαύρη επέτειος για τις Λαϊκές Κατοικίες Aργοστολίου

1η Μαϊου 2020: Η ημέρα αυτή για τους κατοίκους των Λαϊκών Κατοικιών αποτελεί όλεθρο. Σε ένα απόγευμα η περιοχή μετατράπηκε σε καταυλισμό με την ευγενική χορηγία της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωνε πως σε δέκα ημέρες η περιουσία του Δήμου θα απελευθερωθεί, ο Α/ρχος Σαμούρης δήλωνε άγνοια και απειλούσε τους πάντες.Κάποιο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης δήλωναν αδυναμία παρέμβασης.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας προσπάθησε να κλείσει το παραβιασμένο κτήριο, αλλά του απαγορεύτηκε.Έκτοτε ουδεμία ουσιαστική προσπάθεια έγινε από τον Πρόεδρο του Διαμερίσματος για εκκένωση και αξιοποίηση του χώρου.

Συγχρόνως, οι καταληψίες διαβεβαίωναν τους κατοίκους πως ο Δήμος τους επέτρεψε την παραμονή τους.

Έγινε επίκληση στο ανθρωπιστικό συναίσθημα των κατοίκων για τη φτωχή οικογένεια, η οποία συνδέεται με πνευματικούς και επαγγελματικούς δεσμούς με τον Δήμαρχο και τον Α/δήμαρχο Σαμούρη.

Τελικώς, οι κάτοικοι της περιοχής κατέστησαν όμηροι.

Κανένας νόμος δεν τηρείται: Ωρες κοινής ησυχίας δεν υπάρχουν, καθαριότητα ανύπαρκτη, σφαγές και τεμαχισμοί ζώων σε δημόσια θέα, φωνές, πρωτόκολλα Covid ανεφάρμοστα …εικόνες φαβέλας.

Φτάσαμε λοιπόν την Κυριακή του Πάσχα 2021 να πρέπει να φύγουμε από τα σπίτια μας λόγω των πάρτυ που διοργανώθηκαν στην περιοχή.Ηχεία παντού, συνωστισμός εκατοντάδων ατόμων.

Ασθενείς, ηλικιωμένοι, οικογένειες, απελπισμένοι, άφηναν τα σπίτια τους, γιατί πλέον δεν άντεχαν τις εικόνες μεθυσμένων, τα ντεσιμπέλ και τον επικίνδυνο συνωστισμό.Κλήθηκε πολλάκις η αστυνομία η οποία δήλωνε αδυναμία παρέμβασης λόγω των ιδιαίτερων εθίμων ορισμένης ομάδας πολιτών.

Εμείς οι δημότες Αργοστολίου ερωτάμε:

  • γιατί δεν εφαρμόστηκαν οι διατάξεις περί Covid;
  • γιατί δεν εφαρμόστηκαν οι διατάξεις περί ηχορρύπανσης και διατάραξης κοινής ησυχίας;
  • γιατί δεν προστατεύθηκε η δημοτική περιουσία;
  • γιατί η ισονομία στο Αργοστόλι είναι ανύπαρκτη;
  • ποια είναι η θέση του δημάρχου;
  • ποια είναι η θέση της Εισαγγελικής Αρχής;
  • ο Α/δήμαρχος κος Τσιλιμιδός, υπεύθυνος για τους Ρομά, τι θέση παίρνει;
  • η Πρόνοια πάλι θα βγάλει αγιοποιημένα δελτία τύπου για το φοβερό πρόγραμμα ένταξης στον κοινωνικό ιστό;
  • Τα δικά μας δικαιώματα γιατί εξαϋλώθηκαν εν μια νυκτί και τη θέση τους πήρε η ασυδοσία και η ανομία;
  • γιατί καμία αρμόδια αρχή του νησιού δεν αναλαμβάνει τις θεσμικές ευθύνες της;

Εν κατακλείδι, εμείς, οι κάτοικοι των Λαϊκών Κατοικιών, δίνουμε «θερμά συγχαρητήρια» στον Δήμαρχο Αργοστολίου κον.Μιχαλάτο, στον Α/ρχο καθαριότητας κον.Σαμούρη και στον πολυτιτλούχο Α/ρχο κον.Μινέτο για την «ανάπλαση» της περιοχής μας.Φυσικά, ιδιαίτερα «συγχαίρουμε» τον Α/ρχο Τσιλιμιδό και «αναγνωρίζουμε τις υπηρεσίες του πρόληψης, ελέγχου».

Άξιος ο μισθός σας!

Σας αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να σας υποδεχτούμε στην επόμενη προεκλογική περίοδο, ώστε να δείτε από κοντά τα πεπραγμένα σας και να μας ξαναζητήσετε την ψήφο μας.

Ξέρετε …μέχρι τότε, μην ξεχάσετε να έχετε πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό των κατειλημμένων δημοτικών κτηρίων της Πλατείας Μπακογιάννη… Είναι ανταποδοτικά τα τέλη…

Αγανακτισμένοι Κάτοικοι Λαϊκών Κατοικιών