Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»: 7,4εκ. € για το Ληξούρι και τη Σάμη

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (πρόσκληση ΑΤ05 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ) έργα αγροτικής οδοποιίας για τους Δήμους Ληξουρίου και Σάμης, συνολικού προϋπολογισμού 7.428.000€

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή παρέμβαση στην ύπαιθρο της Κεφαλονιάς τις τελευταίες δεκαετίες σε 57 συνολικά χιλιόμετρα αγροτικών οδών, που θα δώσει ώθηση στον πρωτογενή τομέα, την παραγωγή και την οικονομία του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, για το Δήμο Ληξουρίου εντάσσεται το έργο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Ληξουρίου», προϋπολογισμού 4.073.400€, με στόχο τη βελτίωση αγροτικών οδών, περίπου 40 χιλιομέτρων. Οι παρεμβάσεις αφορούν υπάρχουσες χαράξεις, με στόχο την ασφαλή πρόσβαση αγροτικών οχημάτων. Για το Δήμο Σάμης εντάσσεται το έργο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Σάμης», προϋπολογισμού 3.354.200€, που αφορά σε εργασίες βελτίωσης βατότητας αγροτικών οδών μήκους 17 χιλιομέτρων.

Μαζί με το αντίστοιχο έργο του Δήμου Αργοστολίου, που έχει συμβασιοποιηθεί, για την Κεφαλονιά εντάχθηκαν έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 8.500.000€, σε μήκος 65 χιλιομέτρων. Όσο δηλαδή η απόσταση Φισκάρδο-Πόρος ή Ληξούρι-Σκάλα, για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της παρέμβασης.

Σε συνεργασία με όλους τους φορείς διεκδικούμε και καταφέρνουμε τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων για τα νησιά μας. Η πρόσκληση ΑΤ05 για την αγροτική οδοποιία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» δέχεται προτάσεις για ένταξη έργων από πολλούς δήμους της χώρας και η σημερινή εξέλιξη είναι μια σημαντική επιτυχία για την Κεφαλονιά. Ευχαριστώ τον ΑΝΥΠΕΣ κ. Στέλιο Πέτσα για την στήριξη των νησιών μας και τους Δήμους Ληξουρίου και Σάμης για την επιτυχή προετοιμασία της ένταξης των έργων.

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης