Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μεγάλης Εβδομάδος στο Ληξούρι

Μεγάλη Τετάρτη ώρα 6:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Ληξουρίου καλούμε μικρούς και μεγάλους να βάψουμε τις στάμνες που θα σπάσουμε το Μεγάλο Σάββατο.

Μεγάλη Παρασκευή ώρα 9:30 το βράδυ από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα θα ξεκινήσει η περιφορά του επιταφίου συνοδεία της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Χαράλαμπου Μακρή.

Η πομπή μέσα σε κλίμα κατάνυξης όπως αρμόζει στην ημέρα θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία όπου θα ακολουθήσει δέηση.

Τελετάρχες ορίζονται οι κ. Γιουλάτος Σπύρος και Γεράσιμος Γαλανός.

Με το πέρας της τελετής στο κάτω μέρος της πλατείας ανάβουμε φαναράκια με τα ονόματα των αγαπημένων μας ανθρώπων που δεν είναι πια στη ζωή και ανεβαίνουν στον ουρανό για να συναντήσουν τις ψυχές τους.(Φροντίστε να έχετε μαζί σας αναπτήρα και στυλό).

Μεγάλο Σάββατο ώρα 11:00 το πρωί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μηνιατών με το άκουσμα της Πρώτης Ανάστασης και το χαρμόσυνο χτύπημα των καμπανών σπάμε την πρώτη στάμνα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου συνοδεία της οποίας καταλήγουμε στην Κεντρική Πλατεία όπου ακολουθεί στο σπάσιμο της στάμνας και των κεραμικών από τα γύρω μπαλκόνια.

Παράλληλα κορίτσια με παραδοσιακές στολές του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωροπούλα θα μοιράζουν στον κόσμο πασχαλινά αυγά και κουλουράκια.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Από το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.