Πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος

Συνεδρίασε προχθές το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην αίθουσα Συνεδριάσεών του παρουσία του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου, στο οποίο συμμετέχουν και οι 4 Δήμοι του Νομού, Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης.

Το νέο 15μελές Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Θεόφιλος Μιχαλάτος (Δήμαρχος Αργοστολίου)

Αντιπρόεδρος: Μιχάλης Μοσχονάς (δ.σ. Δήμου Αργοστολίου-Παράταξη Μιχαλάτου / αναπληρωτής Διονύσης Μινέτος αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου). Ο κ. Μοσχονάς -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι εν δυνάμει πρόεδρος, αφού ο κ. Μιχαλάτος εν καιρώ θα του παραδώσει την Προεδρία του Δ.Σ.

Μέλη:

Θανάσης Σιούτης (Λιμενάρχης)

Κρυσταλλία Μιχαλάτου (αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου / αναπληρωτής Γιώργος Τσιλιμιδός αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου)

Διονύσης Τρωιάνος (δ.σ. Δήμου Αργοστολίου-Παράταξης Παντελειού / αναπληρωτής Παναγής Βανδώρος δ.σ. Δήμου Αργοστολίου-Παράταξης Παρίση)

Γιάννης Τζωρτζάτος (ως Δημότης / με αναπληρωτή τον Τούλιο Κοκκόλη ως Δημότης)

Γεράσιμος Ποδαράς (δ.σ. Δήμου Σάμης-Παράταξη Μονιά / αναπληρωτής Χρήστος Τζαννάτος (δ.σ. Δήμου Σάμης Παράταξης Μονιά)

Μιχάλης Γάκης (δ.σ.-επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Σάμης / Νικόλαος Ρασσιάς-δ.σ. Δήμου Σάμης Παράταξης Μονιά)

Γεράσιμος Σπαθής (δ.σ. Δήμου Σάμης Παράταξης Σπαθή / αναπληρωτής Γεράσιμος Ραυτόπουλος Παράταξης Σπαθή)

Διονύσης Στανίτσας (Δήμαρχος Δήμου Ιθάκης /αναπληρωτής Νικόλαος Ραδίτσας δ.σ. Δήμου Σάμης-Παράταξης Στανίτσα)

Στέφανος Φιαμπόλης (Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Ιθάκης / αναπληρώτρια Ευφελβίνα Γεωργανά-δ.σ. Παράταξης Στανίτσα)

Αλέξανδρος Ταφλαμπάς (δ.σ. Δήμου Ιθάκης-Παράταξη Μαυροκέφαλου / αναπληρωτής Επαμεινώντας Μαυροκέφαλος δ.σ. Δήμου Ιθάκης επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης)

Αλέξανδρος Μοσχονάς (δ.σ. Δήμου Ληξουρίου Παράταξης Κατσιβέλη / αναπληρωτής Χρήστος Βολτέρας-δ.σ. Δήμου Ληξουρίου Παράταξης Κατσιβέλη)

Γαλέμπ Ντιουάνι (δ.σ. Δήμου Ληξουρίου Παράταξης Κατσιβέλη / αναπληρωτής Δημήτρης Μαρκέτος- δ.σ. Δήμου Ληξουρίου Παράταξης Κατσιβέλη)

Ανδρέας Μοσχόπουλος (δ.σ. Δήμου Ληξουρίου Παράταξης Αραβαντινού / αναπληρωτής Αγγελος Γαλάτης- δ.σ. Δήμου Ληξουρίου Παράταξης Αραβαντινού)

Ο δήμαρχος Αργοστολίου
Θεόφιλος Μιχαλάτος
Μ. Μοσχονάς

Η Τοπική Κοινότητα Αργοστολίου


Σε μεγάλη κινητικότητα βρίσκεται ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου Θόδωρος Αλυσανδράτος, προκειμένου να «πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα» από την αρχή της θητείας του, ώστε να αλλάξει την εικόνα της Πρωτεύουσα του Δήμου, αλλά και της Κεφαλονιάς, με στόχο να καλυτερεύσει την καθημερινότητα των δημοτών και επισκεπτών.

Αμεση προτεραιότητά του, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η δημιουργία τουαλετών στο χώρο του Λιμανιού, για την εξυπηρέτηση, τόσο των επισκεπτών, που την καλοκαιρινή περίοδο είναι αυξημένη, αλλά και των χρηστών του Λιμανιού (φέρι Ληξουρίου κ.λπ.)

Για το λόγο αυτό, ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο έργων, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και το Λιμενικό Ταμείο, ώστε την επόμενη τουριστική σεζόν οι τουαλέτες να έχουν παραδοθεί.

Επόμενος μεγάλος στόχος του προέδρου είναι η καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων της Κοινότητας, ακίνητα, Κληροδοτήματα κ.λπ., ώστε να γίνει άμεση αξιοποίησή τους προς όφελος της Κοινότητας.

Δ.Δ.-

Θ. Αλυσανδράτος