Πρόσεχε τι λες και τι σκέπτεσαι

Γράφει ο ΠANAΓHΣ METAΞATOΣ
Πρόεδρος Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίου, Aντιπρόεδρος ΣEAΓE, Mέλος Δ.Σ. ΣEEΔΔE, Kαθηγητής της Mεθόδου SILVA

Μερικές φορές νοιώθεις ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλά δεν έχεις συγκεκριμένο λόγο να ανησυχείς, απλά διαισθάνεσαι ότι κάτι συμβαίνει ή έστω φοβάσαι ότι πρόκειται να συμβεί κάτι δυσάρεστο.

Οι φόβοι σου αρχίζουν και ανεβαίνουν σιγά σιγά από το εσωτερικό συνειδητό σου και απασχολούν τη σκέψη σου.

Οταν κάτι το σκέπτεσαι του δίνεις «ζωή» και δυνητικά του επιτρέπεις να συμβεί. Δεν έχει καμιά σημασία αν αυτό που σκέπτεσαι το θέλεις ή όχι. Είναι αρκετό και μόνο να το σκέπτεσαι για να πραγματοποιηθεί.

Ο εγκέφαλος σου δεν μπορεί να ξεχωρίσει, τι θέλεις και τι δεν θέλεις. Αρκεί που το σκέπτεσαι, για αυτόν είναι πρόγραμμα για δράση.

Αν αυτή η σκέψη (ο φόβος) έρχεται ξανά και ξανά στο νου σου, τότε είναι βέβαιο, ότι θα κάνει το παν για να την πραγματοποιήσει.

Πόσες φορές, έχετε πει στον εαυτό σας  ή και σε άλλους «Το φοβόμουν ότι θα συμβεί αυτό και δυστυχώς συνέβη».

Θυμηθείτε όταν ήσασταν μικροί και μαθαίνατε ποδήλατο. Ξαφνικά μια λακκούβα βρισκόταν μπροστά  σας στο δρόμο και εσείς σκεφθήκατε «Θα πέσω μέσα στη λακκούβα» και συνεχίζατε να κοιτάτε τη λακκούβα, μέχρι που πέσατε μέσα.

Για να μην πέσεις μέσα στη λακκούβα χρειάζεται να την απομακρύνεις πρώτα από το νου σου. Δηλαδή να κοιτάξεις έξω από αυτήν. Τότε θα οδηγήσεις και το ποδήλατο έξω από αυτήν.

Ο λαός λέει, «Καλομελέτα και έρχεται».  Ισχύει όμως και το κακομελέτα και έρχεται, το ί

Στα σεμινάρια της Μεθόδου ΣΙΛΒΑ, αρχίζουμε πάντα από αυτό, που εμείς το λέμε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ. Δίνουμε μεγάλη σημασία στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε, γιατί καταλαβαίνουμε τον τρόπο που έχει προγραμματιστεί ο εγκέφαλος και όταν διαπιστώσουμε ότι αρνητικές σκέψεις ή λέξεις, είναι στο νου μας, τις «ακυρώνουμε», διαφορετικά, προκαλούμε να τις υλοποιήσει σε πράξεις, ανεξάρτητα αν μας είναι επιθυμητές ή όχι.

Ο σοφός λαός έχει πλειάδα ακυρωτικών μηχανισμών , να μην πραγματοποιηθεί μια αρνητική σκέψη.

  • Κτύπα ξύλο
  • Δάγκωσε τη γλώσσα σου
  • Κούφια νάναι η ώρα
  • Κουνήσου από τη θέση σου
  • Χριστός και Παναγιά ή Θεός φυλάξει κ.ά.

Στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκεται είναι να «ξεκολλήσει» ο νους από το αρνητικό πρόγραμμα που έβαζε να «τρέξει» ο εγκέφαλος.

Γι’ αυτό αλλάζει η ζωή των ανθρώπων με αυτή τη Μέθοδο, επειδή ακυρώνουν τους αρνητικούς προγραμματισμούς που έχουν δεχθεί αλλά και δέχονται στην καθημερινότητα τους.

Μπείτε στο www.silva.gr και δείτε το πρόγραμμα των σεμιναρίων και των διαλέξεων για όλη την Ελλάδα.