Πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση 1.500Ε για μετακίνηση ιατρών σε νησιωτικά Νοσοκομεία

Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η προσπάθεια εξασφάλισης κινήτρων για την μετακίνηση ιατρικού προσωπικού στη νησιωτική Ελλάδα είναι συνεχής. Με την τροπολογία 1331/196 στο Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, καθιερώνεται ένα ισχυρό κίνητρο που δίνει τη δυνατότητα για μετακίνηση ιατρών και νοσηλευτών, σε νοσοκομεία τουριστικών και νησιωτικών περιοχών της χώρας, λόγω των αυξημένων αναγκών της θερινής περιόδου.

Συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου 2022 έως την 15η Σεπτεμβρίου 2022 χορηγείται μηνιαία αποζημίωση (πλέον των τακτικών μηνιαίων αποδοχών) ύψους 1.500€ σε ιατρούς του ΕΣΥ και 1.000€ σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που θα μετακινηθούν σε άλλη δομή υγείας, με έμφαση στις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές της χώρας.

Η αποζημίωση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη, ενώ δεν συμψηφίζεται με χρέη. Οι δαπάνες διαμονής και μετακίνησης των ενδιαφερομένων καταβάλλονται από το φορέα υποδοχής. Οι έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες, όπως έχουν οριστεί για την Κεφαλονιά, περιλαμβάνουν έξι (6) ιατρούς στις παρακάτω ειδικότητες:

Καρδιολογίας (1)

Γυναικολογίας (1)

Παθολογίας (1)

Ακτινολογίας (2)

Αναισθησιολογίας (1)

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης


Συνάντηση Καππάτου- Πρωτοψάλτη (Διοικητή ΟΑΕΔ)


Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τον Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος την Τετάρτη 15/6/2022

Στη προγραμματισμένη συνάντησή τους συζήτησαν θέματα που απασχολούν την οργάνωση της Υπηρεσίας μετά και τον πρόσφατο μετασχηματισμό του ΟΑΕΔ σε ΔΥΠΑ, τη λειτουργία της στο νομό, την απασχόληση στη ναυτιλία καθώς και προγράμματα στήριξης της απασχόλησης που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Γραμματέας της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων κ. Αλεξάνδρα Γκανά.

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, αφού επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο της στήριξης της απασχόλησης στα νησιά μας, ευχαρίστησε τον κ. Διοικητή για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν αναπτύξει.