«Πρόσκληση για το λαϊκό αίσθημα το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Ιθάκη»

Με αφορμή τη διεξαγωγή στην Ιθάκη, από την ΚΕΔΕ, του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Τουρισμός Υγείας: Μοχλός Ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας και Ανάδειξης της Ελλάδος σε κορυφαίο προορισμό, 12 μήνες το χρόνο» η ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

Η πραγματοποίηση του συνεδρίου στο νησί της Ιθάκης, με παρουσία κορυφαίων παραγόντων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, των επιχειρηματιών και της τοπικής διοίκησης, αποτελεί πρόκληση στο λαϊκό αίσθημα. Σ’ ένα νησί που ταλαιπωρείται όλο το χρόνο από τις ελλείψεις σε ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας, σ’ ένα νησί που είναι ουσιαστικά συγκοινωνιακά αποκλεισμένο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, θα πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο που το θέμα του σε δεύτερη ανάγνωση είναι: «Η υγεία – τουριστικό προϊόν» .

Λίγες μέρες μετά τη ψήφιση του 4ου μνημονίου και σε συνέχεια των πολιτικών που έχουν διαχρονικά ακολουθηθεί στην υγεία από κυβερνήσεις -ΕΕ-καπιταλιστές, έρχεται το συνέδριο να ανοίξει παραπέρα τις πόρτες στο επιχειρηματικό κεφάλαιο σ’ ένα ευαίσθητο τομέα για τα λαϊκά στρώματα. Από τη μια η θυσία στο βωμό της κερδοφορίας των δημόσιων δομών υγείας μέσω της σταθερής υποβάθμισής τους, μαζί με την απομόνωση των μικρών νησιών από την ενδοχώρα λόγω της πολιτικής και στο κομμάτι των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών υπέρ των εφοπλιστών και από την άλλη η «ανάπτυξη» του τουρισμού Υγείας, που θα περιλαμβάνει υπηρεσίες πχ αποκατάστασης πολυτραυματιών, κοσμητική ιατρική, εξωσωματική γονιμοποίηση σε ιατρικά κέντρα, με υποδομή 5άστερων ξενοδοχείων.

Μετά τα ράντζα των 5 αστέρων θα έχουμε και υπηρεσίες υγείας 5 αστέρων. Τα πρώτα θα τα καταλαμβάνουν όπως πάντα τα λαϊκά στρώματα και θα πληρώνουν την εμπορευματοποιημένη Υγεία αλλά με υποβαθμισμένης ποιότητας παροχές, αν ποτέ μπορέσουν και φτάσουν σ’ αυτές λόγω και των προβλημάτων στη συγκοινωνία, ενώ τις υπηρεσίες που προπαγανδίζουν με τα 5 αστέρια θα τις δέχονται όσοι έχουν να τις πληρώσουν.

Πτωχοκομείο από τη μια και ιατρικός τουρισμός για την πλουτοκρατία από την άλλη.

«’Όμορφος κόσμος ηθικός, για το κέρδος πλασμένος»

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης σε όφελος του λαού, αυτός που προτείνει το ΚΚΕ, ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής.

Ο λαός της Ιθάκης να απαιτήσει τώρα ότι του ανήκει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του και στο τομέα της Υγείας:

  •  Επαρκώς εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας, με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, ώστε να παρέχεται πλήρης πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, και τα σοβαρότερα περιστατικά να διακομίζονται γρήγορα και με ασφάλεια στα μεγαλύτερα νοσοκομεία.
  •  Φθηνή, καθημερινή, ασφαλή και γρήγορη συγκοινωνία, για την εύκολη πρόσβαση σε Κεφαλονιά, Πάτρα και Αθήνα όταν υπάρχουν ανάγκες.

ΤΕ Κεφαλονιάς

-Ιθάκης του ΚΚΕ