Πρόταση του Μητροπολίτη κ. Δημητρίου για υποψηφιότητα Μαν. Γλέζου για το Νόμπελ Ειρήνης

Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος

Την πρόταση να είναι υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης ο Μανώλης Γλέζος, μία πρόταση που ξεκινάει από την Κεφαλονιά, παρουσίασε στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα στο Διοικητήριο ο Μητροπολίτης Κεφαλονιάς κ. Δημήτριος.

Το θέμα της πρότασης για την υποψηφιότητα του κ. Γλέζου, είχε αρχίσει να συζητάται πριν περίπου δύο μήνες, κατά την επίσκεψη του κ. Γλέζου στο Νησί μας.

Στο πάνελ μαζί με τον Μητροπολίτη ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Αγγελος Κωνσταντάκης, από τον Σύλλογο «Ιόνιος» ο κ. Νίκος Ζαχαρούς και από την ομάδα «Απανταχού Ελληνισμός» ο κ. Γεράσιμος Ραζής-Γαλιατσάτος. Επίσης παραβρέθηκε ο κ. Γιάννης Βαρούχας, εκπρόσωπος της βουλευτού κ. Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, η οποία στηρίζει την πρόταση.

Ολοι οι παρεβρισκόμενοι δήλωσαν την στήριξή τους ως προς το εγχείρημα αυτό της πρότασης, καθώς είναι αδιαμφισβήτητη η προσφορά του κ. Γλέζου πολιτικά και ακαδημαϊκά.

Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος δήλωσε πως ο Μανώλης Γλέζος είναι ένα πρόσωπο διεθνούς προσφοράς και πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε και να τιμούμε τους ανθρώπους που τους αξίζει, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με κάποιες πράξεις τους. Ακόμη είπε ότι αυτή η πρόταση πρέπει να πάρει διεθνή έκταση αφού θέλουν να μάθουν όλοι εντός και εκτός Ελλάδας την πρωτοβουλία αυτή, καθώς έτσι δεν θα τιμηθεί μόνο ο κ. Γλέζος αλλά όσοι αγωνίστηκαν μαζί του.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή που η συνέντευξη Τύπου από τον Μητροπολίτη για να ενημερώσει για αυτή την προσπάθεια γίνεται στον χώρο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης στη συνέχεια, δήλωσε ότι γνωρίζοντας τον Μανώλη Γλέζο και την μεγάλη του προσφορά, το θεωρεί και αυτός μεγάλη τιμή που η πρόταση αυτή ξεκινάει από τον Μητροπολίτη κ. Δημήτριο.

Τέλος, οι παραυρισκόμενοι στο πάνελ δήλωσαν από κοινού ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα συσταθεί μια ομάδα προσωπικοτήτων που θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, η οποία θα στηρίξει και θα συνεχίσει την πρόταση βράβευσης για τον Μανόλη Γλέζο, που θα υπογράφει ο Μητροπολίτης.