Πρώτο Ελληνοσερβικό Εργαστήρι στη Κεφαλονιά

B. Ρουχωτάς

Από 22-29 Ιουλίου στην Κεφαλονιά διεξήχθη σε συνεργασία με τον Δήμο Αργοστολίου,το πρώτο Ελληνοσερβικό Εργαστήρι, αφιερωμένο στον διάσημο εικαστικό Καθηγητή, λάτρη της Κεφαλονιάς, Μilos Sobajc, που απεβίωσε πρόσφατα.

Το συγκεριμένο Εργαστήρι, αποτελούνταν από δύο δημιουργικά τμήματα.

Συγκεκριμένα, το πρώτο, με επικεφαλής τον καθηγητή της έδρας της τοιχογραφίας της σχολής εφαρμοσμένης τέχνης-Καλών τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, κ. Miroslav Lazovic, το οποίο φιλοτέχνησε την δεξαμενή στην περιοχή του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου.

Το δεύτερο εργαστήρι, αφορούσε Έλληνες και Σέρβους δημιουργούς, οι οποίοι έμπροσθεν του υπό διαμόρφωση μουσείου Σκλάβου, δημιούργησαν και παρουσίασαν τα έργα τους.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις αποδεικνύουν τις άρρηκτες σχέσεις της Κεφαλονιάς με την Σερβία, οι οποίες ξεκινούν από το 1464μ.χ με την πριγκίπισσα Milica Brankovic.

Παράλληλα, τέθηκαν οι βάσεις για την διεθνή συνάντηση εικαστικών την επόμενη χρονιά.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στέφθηκαν από επιτυχία με την στήριξη των κάτωθι:

Των μουσικών οι οποίοι έδωσαν διαφορετική νότα σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.: το συγκρότημα Drowing in sand, Γρηγόρης Ευαγγελάτος, Νίκος Αναγνωστόπουλος και Γεράσιμος Γαλιατσάτος, Η ορχήστρα ABESADZE, από την Γεωργία, Ο Aleksa Miletic, με το φλάουτο, Η Φιλαρμονική του Δήμου Αργοστολίου, «Διονύσιος Λαυράγκας»

Επίσης, το μπαλέτο της Ελισάβετ Λιβιεράτου, Τον σύλλογο αερόψυκτων VOLKSWAGEN και τον φίλων κλασικών αυτοκινήτων, Τον πολιτιστικό Σύλλογο Κάστρο Αγίου Γεωργίου, Την Σερβίδα εικαστικό Dana kardara veselinovic, για την ευγενή προσφορά της.

Για την στήριξη τους, τους χορηγούς:
Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Στάυρο Τραυλό, Τον πρόεδρο των Περατάτων, Βαγγέλη Ευαγγελάτο, Το Ξενοδοχείο «Μediterane” Tο Thalassa real estate, Το Prokris στα Μαζαρακάτα, Το εστιατόριο Il borgo, To Café Baroque, To εστιατόριο Il forno, To μεζεδοπωλείο Πατρικό, Το οβελιστήριο, Μέγας, Το εστιατόριο Denis Restaurant and bar, στο Τραπεζάκι, Το LOGOS BAR, Λάσση, Τον Ελευθέριο Λιγνό, Τον Ευάγγελο Μεσσάρη, Τον Ηλεκτρολόγο Διονύσιο Μαρκάτο.

Τέλος, ευχαριστούμε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη των εκδηλώσεων καθώς και τα σερβικά ΜΜΕ.

Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ
Δρ. Βίκτωρ Ρουχωτάς