Πρώτο ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν την διάταξη για τις τοπικές ζυθοποιϊες! Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Π. Καμμένος

– Τριγμούς στον κυβενητικό συνασπισμό προκαλεί η καταψήφιση από τους ΑΝΕΛ στην αρμόδια επιτροπή της διάταξης τις τοπικές ζυθοποιίες!
– Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!
– Ο Πάνος Καμμένος είχε προαναγγείλει την καταψήφιση!

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ! Με την καταψήφιση της διάταξης από τους ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, η επίμαχη διάταξη για την αύξηση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στις μικρές ζυθοποιίες αποσύρεται. Σημειώνεται ότι η φορολόγηση των μικροζυθοποιίων δεν ήταν στα προαπαιτούμενα αλλά στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ωστόσο πολιτικά η κίνηση αυτή από τους ΑΝΕΛ, δείχνει πολλά…

«Η διάταξη δεν περνάει στην Ολομέλεια». Με αυτή τη φράση ανακοίνωσε την απόσυρση, ο προεδρεύων των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής Γεράσιμος Μπαλαούρας μετά την άρνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να την ψηφίσουν.

Η ρύθμιση είχε μόνο την στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που αριθμεί 145 βουλευτές ενώ τα υπόλοιπα κόμματα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αριθμούν συνολικά 155 βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο πρόεδρός του κόμματος Πάνος Καμμένος, είχαν δηλώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν επρόκειτο να συναινέσουν στην ψήφιση του άρθρου, θεωρώντας ότι θέτει σε κίνδυνο την επιβιώση της ελληνικής ζυθοποιίας.

(newsit.gr)