Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ελασσόνα. Έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ. Τέσσερις νεκροί, μία επιζήσασα, που σώθηκε από θαύμα. Νεκρός ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς

Ζωντανή από θαύμα η Μηχανικός του Ελικοπτέρου – Νεκρός και ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς – Το ελικόπτερο έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ – Στον θάλαμο επιχειρήσεων ο Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ 

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου που κατέπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Νεκροί είναι, ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμος, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.

Τραυματισμένη, αλλά εκτός κινδύνου, διακομίζεται στο νοσοκομείο η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa, το ελικόπτερο τύπου Χιούι συνετρίβη κοντά στο οδικό δίκτυο Ελασσόνας – Κοζάνης πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ. Στο σημείο φέρονται να βρίσκονται και κάτοικοι του χωριού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, στο μοιραίο ελικόπτερο έχει βρεθεί βαριά τραυματισμένη μια γυναίκα, την οποία ήδη έχει παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με προορισμό το νοσοκομείο της Λάρισας.

Το χρονικό

Στρατιωτικό ελικόπτερο με 5 επιβαίνοντες συνετρίβη στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Από τις πρωινές ώρες (07:50), υπήρχε απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με στρατιωτικό ελικόπτερο UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Ελικόπτερο επιβαίνουν 3 Στελέχη της Α.Σ ώς πλήρωμα και πήραν και ακόμη δύο Επιβαίνοντες από την 1η Στρατιά …To Ελικόπτερο ανήκει στο 1ο ΤΕΑΣ!

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η οποία εκδόθηκε στις 10:16, ανέφερε: «Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη. Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν».

Στην περιοχή που χάθηκε το ίχνος του Ελικοπτέρου έσπευσαν δυνάμεις του Στρατού, ενώ επιχειρεί και Super Puma που ακολουθεί τη διαδρομή του στίγματος της Πτήσεως του Ελικοπτέρου της Α.Σ όπως καταγράφηκε στα RADAR, όπως αναφέρει το veteranos.

Κλιμάκια της πυροσβεστικής και του στρατού κατέφθασαν άμεσα στο σημείο.

Αυτή είναι η περιοχή που εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Στρατού Ξηράς UH-1H στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Στην περιοχή βρίσκονται μέσα διάσωσης, σύμφωνα με το ΓΕΣ.

(kontranews.gr)